Continental GT Speed maksimālo ātrumu pārbauda Austrālijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Uz planētas nav daudz tādu vietu un ceļu, kur būtu iespējams salīdzinoši droši pārliecināties par mašīnas maksimālo ātrumu. Jo īpaši tādēļ, ka slēgtās trases atrodas ierobežotā teritorijā, absolūtais vairums koplietošanas ceļu ir ar noteiktiem striktiem ātruma ierobežojumiem, Vācijas autobāņus šādiem eksperimentiem norobežot nevar un tie arī nav tik taisni un līdzeni kā nostāstos.

Un tomēr pasaulē ir dažas šosejas, kur bez raizēm par kārtības sargu sankcijām var izskrieties pēc sirds patikas. Viens no šādiem ceļiem ir Stjuarta šoseja Austrālijā, kura 2834 kilometru garumā stiepjas no Dārvinas ziemeļos līdz Portaugustai dienvidos. Šis ceļš, kurš faktiski sadala kontinentu uz pusēm, Bentley skatījumā ir ideālā vieta, kur pārliecināties, cik ātrs ir 2016.modeļu gada Continental GT Speed.

Britu kompānija nupat izplatījusi informāciju, ka pirms kāda laiciņa austrāliešu autosacīkšu leģenda Džons Bouvs piekritis iesaistīties reklāmas pasākumā un

uz koplietošanas ceļa pārbaudīt standarta Continental GT Speed maksimālo ātrumu

un pēcāk pastāstīt par sajūtām, kādas kupeja sniedz, kad spidometra bultiņa grasās atdurties pie galējās atzīmes.

Maksimālā ātruma attīstīšanas mēģinājumam Bentley izvēlējās 200 kilometrus garu šosejas posmu no Elisspringas līdz Barovkrīkai, kur vietējā valdība 2013.gada oktobrī eksperimentālā kārtā atcēla maksimālā ātruma ierobežojumu.

Slēdzot šā šosejas posma vienu sekciju, Bentley ieguva teicamu vietu eksperimenta veikšanai, savukārt Bouvs savā rīcībā saņēma jaunāko

Continental GT Speed standarta komplektācijā ar 635 ZS, 820 Nm 6 litru W12 twin-turbo motoru.

Bentley norāda, ka pirms brauciena automobilim nekādas modifikācijas nav veiktas, vien pārbaudīts, vai auto ir šādai avantūrai atbilstošā tehniskā kārtībā, kāds ir riepu stāvoklis un tamlīdzīgi, kā arī sarunāts helikopters, kura ekipāžas galvenais uzdevums bija vērot, vai uz ceļa nav potenciāli bīstamu šķēršļu.

Brauciens un GPS ierīču mērījumi pierāda, ka Continental GT Speed tiešām var daudz, un to vislabāk raksturo daži skaitļi.

  • Maksimālais ātrums - 331 km/h.
  • Šādā ātrumā vienā sekundē veicamais attālums - 92 metri.
  • Laiks, kas nepieciešams maksimālā ātruma sasniegšanai, - 76 sekundes.
  • Distance, kas veikta, lai attīstītu maksimālo ātrumu, - 9,4 kilometri.

Ne mazāk iespaidīgi ir dati, kuri raksturo, kādiem pārbaudījumiem jāstājas pretī pašam auto, lai šādu ātrumu sasniegtu. Piemēram,

kad spidometrs rāda 331 km/h, vienā sekundē caur radiatoru izplūst 4700 litri gaisa,

dzinēja dzesēšanas šķidruma plūsmas intensitāte ir 216 litri minūtē, bet 80% no motora jaudas tiek iztērēti tikai tam, lai pārvarētu aerodinamisko pretestību.

Foto: Bentley
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu