Instrukcija darbaholiķim sevis pašārstēšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Iedomājieties, ka esat jaunā māmiņa, kura pēkšņi palaista brīvsolī uz veselu dienu. Viss kā parasti, tikai bez bērniem, vīra, ēst gatavošanas. Ko jūs darītu? Brīnumaini, bet, ja uzdod šo jautājumu jaunajām māmiņām, lielākā daļa no tām nespēj uz šo jautājumu atbildēt. Mēs sapņojam par atpūtu, bet, kad tā pienāk, bieži vien šo laiku nometam zemē vai izniekojam.

Man ir neticami paveicies: esmu palikusi mājās viena pati uz visu dienu nedēļas nogalē. Man ir parādījusies iespēja veltīt laiku tikai sev, un es nolēmu sarīkot to, ko jau sen plānoju, – vienas dienas detoksu. Turklāt ne tikai ķermenim, bet arī prātam. Mana īpašā diena! Tik ļoti vajadzīga pēc saspringtas darba nedēļas!

Skrienot laikam pa priekšu, uzreiz pastāstīšu par rezultātiem: smadzenes atpūtās, ķermenis kļuva dzīvāks, spēcīgāks un vieglāks, bet pats galvenais – es atkal jutu savu centru un nedaudz ar to pat aprunājos. Mani pārņēma tas pats miers, kas liek iet pa ielu ar smaidu sejā un uzsmaidīt visiem. Es biju pilna ar šo mieru un atkal biju gatava tajā dalīties. Kopumā mana brīvdiena vienatnē izdevās tik lieliska, ka nolēmu par to uzrakstīt, apkopojot tehnikas un nianses vienā instrukcijā. Izmantojiet to, kad jūsu iekšējās rezerves būs tukšas un jūs vēlēsieties pabūt vienatnē ar sevi.

DAUDZ STRĀDĀ – KVALITATĪVI ATPŪTIES!

Parasti mēs atpūtu neuzskatām par kaut ko svarīgu. Darbs – tas gan ir svarīgi, jo tas nes naudu. Bet atpūta nekur neliksies, un vispār – izgulēsimies aizsaulē. Šī pieeja jau pašā saknē ir nepareiza.

«Īsta vīrišķība ir vajadzīga tam, lai apstātos – atmestu sadzīvisko steigu, mēģinājumus visiem patikt un pārtērēt savus resursus. Vienkārši apstāties. Apstāties un dzīvot pēc savām patiesajām vajadzībām un iespējām.» /Klaudija Uelča/

Jautājums par kvalitatīvu atpūtu man jau sen nav svešs. Jau pārgājis pašnoteiktais darbaholiķa periods, kad varēju birojā palikt līdz vēlai naktij un vēl turpināt strādāt brīvdienās. Dzīve iemācīja man, ka tas vienkārši nav produktīvi.

Foto: AP/Scanpix

Ja darbs ir saspringts, tāds, kas prasa lielu prāta koncentrēšanos, tad pilnvērtīga atpūta ir vienkārši nepieciešama. No tā lielā mērā ir atkarīga jūsu efektivitāte.

Nedēļas beigās ir ļoti vēlams izslēgt sevi no ikdienas skriešanas sacīkstēm un patiešām atpūsties. Vislabāk, ja jums izdosies fokusēties uz sevi pašu, uz savu iekšējo pasauli, nevis koncentrēties uz sīkajiem mājas darbiem. Kad vēl jums būs diena tikai priekš sevis? Darbi nekur nepazudīs, un tie nekad nebeigsies. Ļoti labi palīdz kardināla pārslēgšanās uz ko pavisam citu. Ja visu dienu esat sēdējis pie datora, tad vislabākā atjaunošanās būs diena svaigā gaisā – pastaigas, izjādes ar zirgiem, aktīvs sports vai SPA diena mājās bez elektroniskām ierīcēm.

ŠĪS DIENAS BŪTĪBA?

Vispirms es sarunāju ar sevi, ka šī būs vērtīgo baudījumu diena. Es darīšu tikai to, kas sniedz man prieku, bet ar noteikumu, ka tas labvēlīgi ietekmēs manu ķermeni un dvēseli. Tas nozīmē – bez kūkām un šopinga.

Restartēšanās bija ieplānota svētdienā, bet jau sestdienas rītā es sev pajautāju: ko es gaidu no rītdienas? Paņēmu papīra lapu, pildspalvu un pierakstīju brīvā plūsmā domas par šo tēmu.

Atnāca šādas atbildes

  • Izbaudīt vientulību. Iegrimt savās domās un savest tās kārtībā.
  • Izdarīt kaut ko savai dvēselei. Kaut ko, kas varbūt nav prioritāte, bet kam vienmēr pietrūkst laika.
  • Parūpēties par savu ķermeni un uzņemt enerģiju jaunai darba nedēļai.
  • Atteikties no interneta un elektroniskām ierīcēm.

PRINCIPI, KAS JĀIEVĒRO ŠAJĀ DIENĀ

  • Saikne ar sevi.
  • Nē internetam un visām elektroniskām ierīcēm!
  • Nē kaitīgiem ieradumiem!
  • Vairāk jādzer ūdens.
  • Vairāk svaigu augļu, ogu un dārzeņu.
  • Vismaz 1 zaļais kokteilis.
  • Veselīgs miegs.
  • Attīrīšanās no toksīniem.

1. VESELĪGS MIEGS

Labs miegs ir labas pašsajūtas pamats dienas laikā. Ja neesat izgulējies, nevar būt ne runas par kaut kādu ideālo dienu.

Foto: PantherMedia/ScanPix

2. INFORMATĪVAIS DETOX

Mēs dzīvojam lielas informācijas trokšņa laikā, kas apņem mūs no visām pusēm. Aizdomājieties par to, cik lielu informācijas apjomu jūs dienas laikā uzņemat un patērējat caur sociālajiem portāliem, reklāmām, radio mašīnā, ziņām TV un citur. Milzīga informācijas gūzma. Lielākā daļa no šīm zināšanām jums nav vajadzīgas, tā vienkārši izklaidē noteiktajā laika sprīdī, apmierina ziņkāri, bet pēc tam uzkaras virsū mūsu atmiņai. Bet daļa no šīs informācijas paliek un iesakņojas prātā, pakāpeniski kļūstot par to, kas nepastarpināti veido mūsu realitāti – mūsu dzīves pārliecības.

Iedomājieties, cik daudz propagandas, tīšas un netiešas, jūs izlaižat caur sevi. Visas pasaules mārketinga speciālisti ik dienas cīnās par jūsu uzmanību. Tad sanāk, ka pats vērtīgākais ir uzmanība!? Tieši tā!

Tas, uz ko mēs koncentrējam savu uzmanību, iegūst maksimālu attīstību...

Dariet to kaut vai tikai vienu dienu, un jums atvērsies jauni horizonti. Koncentrējiet savu uzmanību uz sevi. Mēs esam pieraduši patērēt informāciju, nefiltrējot to, nepadomājot par to, ka informācijas pārslodze nogurdina un izsit no līdzsvara ķermeni un prātu ne mazāk kā sastrēgumi uz ceļa vai pārpildīts vilciens. Šajā informācijas troksnī ir faktiski neiespējami saklausīt pašam sevi, savu iekšējo balsi, kas saka mums, kas mēs tādi esam un ko patiesi vēlamies, un kas mums ir svarīgi.

Kad mēs nezinām, kas mēs tādi esam, mūsu vietā to nolemj citi

Kā saka, laba vieta ilgi tukša neturas. Neapdomīgi patērēt informāciju ir tikpat kaitīgi kā smēķēt un pārēsties. Un to var atmest, ja ir vēlme.

Sāciet ar to, ka vienu dienu nedēļā atraujaties no ārējās pasaules un ieejat savā iekšējā pasaulē. Pieslēdzieties sev un samainiet kursu pēc nepieciešamības.

Apsoliet sev, ka šajā dienā jūs nepieiesiet pie datora, bet telefonu izmantosiet tikai sarunām. Atrodiet visu informāciju, kas jums ir nepieciešama – autobusu sarakstu, kino seansu afišu utt. iepriekšējā dienā, samaziniet līdz minimumam izejošos zvanus un palūdziet tuviniekiem jūs netraucēt bez vajadzības. Darba telefonu vislabāk vienkārši izslēgt. Tas palīdzēs jums radīt vajadzīgo pamatu jūsu restartēšanas dienai. Lai jūs varētu pievērsties savam iekšējam klusumam.

Foto: PantherMedia/ScanPix

3. KONTAKTS AR SEVI

Atslēdzoties no ārējās informācijas plūsmas, koncentrējamies uz savu iekšieni. Kas tur dziļumā ir? Ir ļoti svarīgi sajust šo saikni pašam ar sevi, atpazīt sevi tagad un te. Pārskatiet savu emocionālo fonu. Kas to veido?

Saprast savas domas, sekot līdzi savam stāvoklim un, pats galvenais, atdalīt sevi no tā visa palīdzēs meditācija. Regulāra prakse samazina stresa līmeni, paaugstina koncentrēšanās spējas, kreativitāti un spēju mācīties.

Iesācējiem vēlos ieteikt meditācijas programmu, kuru sev atklāju tikai nesen, OM Harmonija. Tā ir binaurālo ritmu un sirds ritmu skaņas un elpošanas savienojums. Tā patiešām atvieglo iegremdēšanos meditatīvā stāvoklī, neskatoties uz nemieru, blakus domām, stresu un pārpūli. Ja nekad neesat meditējis, tad negaidiet no šīs metodes neko pārdabisku, bet, ja meditācija jums ir zināma lieta, tad uzreiz sajutīsiet atšķirību. Pamēģiniet. Skeptiķiem uzreiz pieminēšu, ka neesmu šīs programmas autore un tās radītāji man par reklāmu neko nemaksā, vienkārši man šī tehnika ir izrādījusies ļoti noderīga, tāpēc to iesaku citiem. Turklāt tā ir bez maksas.

Pirms meditācijas uzdodiet sev jautājumus:

  • Kas aizņem manas domas šodien?
  • Kā es šodien jūtos savā ķermenī?
  • Ko man šodien gribētos?

Apsēdieties ērtā pozā ar taisnu muguru, veiciet dažas dziļas ieelpas, izelpas un ieslēdziet OM harmoniju. Vai parastu mūziku. Vai palieciet klusumā. Meditācijas bāzes līmenis ir koncentrēšanās uz elpu. Vienkārši koncentrējieties uz ieelpu un izelpu. Necentieties speciāli elpot dziļi. Vērojiet, kā ieelpa pārvēršas izelpā. Tāpat varat koncentrēties uz skaņām sev apkārt vai sajūtām ķermenī. Nebēdziet no sāpēm un muskuļu diskomforta. Radušās sāpes centieties izelpot, domās piepildot šo vietu ar siltumu un sūtot turp savu uzmanību. Tas palīdzēs samazināt iekšējos blokus un ar laiku likvidēs tos pavisam. Un vēl. Meditācijas mērķis nav apslāpēt domas, tas principā nav iespējams. Domas nāks un ies, tas ir dabisks process. Būtība ir tajā, lai ievērotu to parādīšanos, piefiksētu tās un atlaistu. Domas ir līdzīgas okeāna viļņiem jūsu prātā. Virspusē var būt īsta vētra, bet dziļumā viss ir mierīgi. Palieciet dziļumā!

4. DZĪVS UZTURS

Atslēgas vārds šodien būs vieglums un enerģija. Pie tā mēs šodien strādāsim. Tāpēc šajā dienā pievērsīsimies svaigēšanai. Šāds ēdiens maksimāli piepilda ar enerģiju un palīdz izvadīt no ķermeņa toksīnus.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Pagatavojiet kokteiļus, salātus no maz sastāvdaļām. Var vienkārši ēst augļus un ogas. Dzeriet pēc iespējas vairāk ūdens, bet bez ledus. Vislabāk, ja jums ir pieejams avota ūdens. Ja neesat gatavi visu dienu ēst tikai svaigus produktus, pamēģiniet noturēties vismaz līdz 16:00 un pēc tam pagatavojiet sev vieglu veģetāru maltīti – sautētus dārzeņus, griķus, kvinoju. Ja arī šis ieteikums jums šķiet par daudz, tad vismaz centieties no savas ēdienkartes izņemt šādus produktus:

  • Kafiju, alkoholu;
  • Sintētisku, ātrās uzkodas un jebkuru ēdienu iepakojumos un bundžiņās;
  • Jebkurus dzērienus, izņemot ūdeni;
  • Dzīvnieku izcelsmes produktus, arī piena produktus;
  • Maizi un glutēnu saturošus produktus;
  • Saldumus.

Ja nevarat dzīvot bez gaļas vai kafijas – vienalga nelietojiet tās! Redzēsiet, ka to varat. Turklāt tas ir tikai uz vienu dienu, jūs taču tāpēc nenomirsiet!

DIENAS KĀRTĪBA

Pamostamies ne vēlāk kā 8 no rīta, maigi pastiepjamies un nedaudz pavingrojam turpat gultā. Neļaujiet sev aizslinkoties ilgi, jo ar katru minūti jūsu apņēmība mazināsies.

Pagatavojiet sev rīta uzmundrinošo toniku:

  1. Ingvera sakni smalki sagrieziet vai sarīvējiet un aplejiet ar karstu ūdeni. Atstājiet uz 10 minūtēm;
  2. Pa to laiku sagrieziet smalki svaigus pētersīļus. Jums būs nepieciešama viena sauja;
  3. Pēc 5 minūtēm ingveram pievienojiet ēdamkaroti citronu sulas, šķipsniņu kajenas piparu un pētersīļus.

Maziem malkiem izdzeriet šo toniku un papriecājieties par brīnišķīgo dienu, kas jūs gaida.

Rīta meditācija 15 minūtes.

Joga un duša. Es veicu 18 sveicienus saulei. Pēc tam eju dušā, pamīšus mazgājoties siltā un aukstā ūdenī. Jūs varat veikt jebkurus jogas vai citus vingrojumus, kurus pārzināt un kuri jums ir tuvi. Taču kontrastdušu iesaku atstāt, jo to nekas neaizstās. Ja esat iesācējs jogā, varat izmantot video youtube, atrodiet tikai vingrojumus jogas iesācējiem.

Pēc jogas izdzeriet vienu - divas glāzes ūdens; ja vēlaties, pievienojiet citronu. Līdz pusdienām jums jāizdzer vismaz 600 ml ūdens. Tas palīdzēs atsvaidzināt ķermeni un piešķirs ādai un acīm mirdzumu.

Vieglas brokastis. Vislabāk - uzlādējošs smūtijs. Un lai jūsu pirmais dienas smūtijs ir tieši zaļais kokteilis. Lūk, viena vienkārša recepte: liela sauja jebkuru zaļumu, selerijas kāts, ābols, gurķis, apelsīns, ingvera saknes gabaliņš, ūdens.

Pastaiga vai sports svaigā gaisā. Apģērbieties pēc iespējas ērtāk, veiciet dažas dziļas un apzinātas ieelpas un izelpas. Un dodieties uz parku vai vēl labāk uz mežu. Izejot no mājas, veiciet dažas dziļas ieelpas, izelpas. Sajūtiet gaisa smaržu, garšu un temperatūru. Ja ārā spīd saule, pavadiet vismaz 15 minūtes tiešos saules staros. Uzlādējieties no saules enerģijas, un jums mazāk gribēsies ēst neveselīgu pārtiku. Tas ir pārbaudīts. Centieties aktīvi kustēties. Varat doties nelielā skrējienā vai palēkāt uz batuta, ja jums tāds ir pieejams. Elpojiet dziļi un smaidiet – jums priekšā ir tik burvīga diena!

Foto: PantherMedia/ScanPix

Atgriežoties mājās, pagatavojiet sev vēl vienu kokteili vai vieglus augļu salātus. Var vienkārši apēst kādu augli. No paša rīta ir labi pagatavot kokteili no skābiem augļiem un zaļumiem, lai organismu padarītu sārmaināku, bet otrajās brokastīs labāk derēs kas barojošāks: kokteilis ar banānu, persiku, mango vai vīnogām.

Īstais laiks palutināt sejas ādu. Vispirms attīriet sejas ādu, kā to darāt parasti. Es izmantoju dziļās attīrīšanas gelu, pēc tam maigu skrubi un beigās uzlieku mālu masku, kas attīra ādu no toksīniem. Priekšroku dodu dabiskajiem kosmētikas līdzekļiem un, ja ir laiks, tad gatavoju tos pati.

Tagad laiks pagatavot ingvera uzlējumu vannai, kas atvērs poras un efektīvi izvadīs visus toksīnus. Paņemiet 5 ēdamkarotes svaigi sarīvēta ingvera, aplejiet ar litru ūdens, uzvāriet un atstājiet uz 15 minūtēm ievilkties. Kamēr uzlējums ievelkas, nomazgājiet masku un uzklājiet uz sejas dienas krēmu, kuram klāt pielejiet 1-2 pilienus eko eļļas. Tas bagātinās krēmu, nogādājot barības vielas tieši ādas šūnās. Ir svarīgi izvēlēties tieši dabīgo eļļu un tieši tādu, kas piemērota sejai, lai tā neaizsprostotu poras. Es iesaku vīnogu kauliņu eļļu.

Tagad ejiet dušā un uzklājiet uz ķermeņa mājās pagatavotu ķermeņa skrubi. Lai to pagatavotu, sajauciet kafiju vai kafijas biezumus, nedaudz citronu sulas, jūras sāli un jebkuru dabīgo ķermeņa eļļu. Varat izmantot labas kvalitātes olīveļļu vai pat kokosrieksta eļļu. Varat iztikt bez sāls, bet bez kafijas nekā. Nomazgājiet skrubi dušā un piepildiet vannu ar ūdeni. Atveriet karstā ūdens krānu, pievienojiet ūdenim 150 g dzeramās sodas, 300 g jūras sāls un pagatavoto ingvera novārījumu. Kamēr vanna piepildās ar ūdeni, pagatavojiet sev vislabāko zaļo tēju, kāda jums pieejama.

Iemērcējieties vannas ūdenī, līdzi paņemot iepriekš sagatavotu grāmatu un krūzi tējas. Tai jābūt papīra grāmatai - atceraties, ka nekādas ierīces šodien nelietosim. Var vizualizēt, kā ūdens nomazgā visu nogurumu un sakrājušos muskuļu blokus, attīrot no visa negatīvā, atbrīvojot no svešām enerģijām. Pavadiet vannā tik ilgu laiku, cik vēlaties. Atceraties, ka jūs nekur nesteidzaties.

Atslābinieties vannā. Lai paātrinātu detoksikāciju, ar sausu dabīgo saru birsti notīriet/noskrubējiet visu ķermeni. Sariem jābūt vidēja cietuma. Masējiet ķermeni no apakšas uz augšu, pakāpeniski virzoties no pēdām pie rokām. Visām kustībām ir jāiziet no sirds. Nebaidieties, ja āda kļūst sarkana. Šāda masāža stimulē asinsriti, un pats galvenais - limfas plūsmu, kā arī atbrīvo no celulīta. Āda būs maiga un tvirta.

Tagad parūpējieties par seju. Uzlieciet tai barojošu masku. Varat ņemt jau gatavu vai pagatavot to pati. Man patīk šī recepte: 1 ēd.k. saldā krējuma, 1 ēd.k. medus un 1 ēd.k. gurķa sulas. Samaisām visu kopā un bagātīgi uzklājam uz sejas. Pēc 15 minūtēm notīrām ar siltu, mitru vates plāksnīti. Beigās varam ierīvēt seju ar gurķa sulu, ja tāda palikusi pāri.

Pēc tam iesmērējiet ķermeni ar eļļu, uzvelciet ērtu halātu un iekārtojieties ērtāk. Ir pienācis laiks pasapņot. Paņemiet papīra lapu, pildspalvu un izveidojiet savu ideālās sievietes tēlu. Sāciet ar to, kāda vēlaties būt. Kā gribat izskatīties? Kā gribat ģērbties? Kas un kurš ir jums līdzās? Sajūtiet savu sievietes ideālu. Iedziļinieties šajā uzdevumā un pamēģiniet sevi šajā sievietes tēlā tajā sajust. Dodiet sev solījumu, ka turpmāk dzīvosiet tā, kā dzīvotu šī sieviete. Vai vismaz ļoti centīsieties.

Pusdienās pagatavojiet salātus ar maz sastāvdaļām vai vienkāršu biezzupu, piemēram no brokoļiem. Vislabāk detoksam der salāti no svaigām bietēm, kāpostiem un zaļumiem, pārlietiem ar citronu sulu. Pamēģiniet iztikt bez sāls un eļļas.

Atlikušo laiku veltiet tam, ko vēlaties darīt visvairāk. Jau laikus padomājiet par to, kuru savu vēlēšanos šodien varat piepildīt. Piemēram, beidzot aiziet uz kino un noskatīties filmu, ko jau sen vēlējāties redzēt. Atcerieties par saviem hobijiem, kurus esat atstājusi novārtā laika trūkuma dēļ. Šodien jums beidzot ir tam laiks. Bet varat arī palikt dīvānā ar grāmatu un tējas krūzi.

Vieglas vakariņas. Ja visu dienu esat pieturējusies pie svaigiem produktiem, tad būtu muļķīgi šo kārtību mainīt. Pagatavojiet sev svaigus salātus vai gaspačo zupu. Varat ēst riekstus un žāvētus augļus, tikai ne kopā, vai izdzert krūzi zāļu tējas ar medu un ingveru. Ja gribas ko karstu, ideāli piemēroti būs griķi ar smalki sagrieztu gurķi un zaļumiem, vai kvinoja. Vai arī tvaicēti vai cepeškrāsnī pagatavoti dārzeņi.

Pirms miega vēlama neliela pastaiga, kuras laikā varat vērot saulrietu, ja to atļauj sezona. No sirds pasakiet sev paldies par šo dienu, pasakiet paldies dabai par skaistumu, kas ir jums apkārt, un par dzīvo ēdienu, ar kuru šodien piepildījāt savu ķermeni.

Pārnākot mājās, pabeidziet SPA procedūru ar masku matiem. Vislabāk pagatavojiet to pati. Internetā varat atrast neskaitāmas receptes. Ieklājiet matos masku, nosedziet matus ar celofānu un aptiniet ar dvieli, lai radītu saunas efektu. Nomazgājiet masku pēc 40-60 minūtēm. Kamēr mati saņem sev veltīto uzmanību, turpiniet pateicības praksi. Pierakstiet vismaz 10 lietas vai notikumus, par kuriem dzīvei varat pateikt paldies. Vislabāk uzrakstiet to visu uz papīra. Vari pateikties par savu un savu tuvinieku veselību, iespēju darīt lietas un darbu, ko mīli, bērniem…

Sāciet rakstīt un ieraudzīsiet, cik daudz jums ir par ko pateikties.

Pabeidzot rakstīt, apsēdieties ar taisnu muguru un veiciet 15 minūšu meditāciju. Uzlieciet modinātāju uz 15 minūtēm. Vizualizējiet tīru baltu gaismu, kas nāk no kosmosa un ienāk jūsos caur čakru jūsu avotiņā. Gaisma ielīst ķermenī, piepildot to ar enerģiju, veselību, spēku un aiziet prom zemē caur astes kaulu, paņemot līdzi sev visu negatīvo, slimības, prāta maldus.

NOSLĒGUMĀ PĀRIS VĀRDI PAR SAGATAVOŠANOS

Ja vēlaties, lai šī diena un atpūta būtu izdevusies, ir vēlams kārtīgi sagatavoties. Vislabāk to darīt iepriekšējā dienā. Lūk, neliels saraksts ar lietām, ko vajadzētu izdarīt.

  • Nedaudz piekopt māju, lai prāts nenestos uz mājas tīrīšanu.
  • Aiziet uz veikalu pēc svaigiem pārtikas produktiem.
  • Sagatavot, nopirkt grāmatu lasīšanai.
  • Sagatavot sastāvdaļas dabīgai kosmētikai vai sagatavot to jau iepriekš.
  • Nopirkt suku ķermenim.
  • Atrast youtube video jogas iesācējiem un ielādēt to savā datorā.
  • Izstaigāties pirms miega svaigā gaisā.
  • Pirms miega ieiet dušā.
  • Iet gulēt ne vēlāk kā 23:00.
  • Var vēl vairāk — pastaigāties pa mežu vai pļavu, salasīt/ iegādāties ziedus, uzlikt tīru gultas veļu, ielikt ziedus vāzē un uzlikt jauku mūziku.
  • Kas attiecas uz grāmatu, izvēlieties tādu, kas stāsta par ko iedvesmojošu. Vakarā pirms gulētiešanas apzinieties, ka rīt jūs gaida īpaša diena. Pat ja šodien viss negāja kā gribētos, atcerieties, ka rīt jums ir svētki, apņemieties tos izbaudīt pēc pilnas programmas! Apzinieties, cik daudz laba nākamajā dienā izdarīsiet sevis labā! Ar šīm domām arī aizmiedziet, un jūsu rīts noteikti būs možs!
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu