Latvijas modes festivāls «MODES MANIFESTĀCIJA II»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22.-23. oktobrī Vāgnera zālē (Vāgnera ielā 4, Rīgā) norisināsies Latvijas modes festivāls MODES MANIFESTĀCIJA II, kas tiek organizēts, lai turpinātu pozitīvo rezonansi sabiedrībā par Latvijas modes dizainu, tā daudzveidību, dažādību un pieejamību, kas tika panākta 2015.gada martā, kad Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla DIZAINA MANIFESTĀCIJA ietvaros, norisinājās šāda paša nosaukuma modes festivāls. Tā mērķis ir ne vien demonstrēt Latvijas modes zīmolu jaunākās kolekcijas, bet arī diskutēt ar industrijas profesionāļiem un ieinteresētajām pusēm par modes industrijas situāciju Latvijā.

Ceturtdien, 22.oktobrī, plkst. 15.00 notiks diskusija «Modes industrijas situācija Latvijā», kurā tādi Latvijas modes dizaineri kā Natālija Jansone, Aleksandrs Pavlovs, Indra Salceviča, Baiba Ladiga un citi dalīsies sava modes zīmola izveides un attīstības pieredzē, kā arī, diskusijas moderatores Ditas Danosas vadīti, diskutēs par Latvijas modes dizaina industrijas situāciju. Diskusijas mērķis ir noskaidrot modes dizaineru viedokli par iespējām, šķēršļiem un iespējamiem attīstības virzītājiem modes dizaina jomā Latvijā, nepieciešamajiem dalībniekiem un kompetencēm modes uzņēmuma izveidē un veiksmīgā darbībā, tostarp eksporta tirgu apgūšanā. Diskusija paredzēta kā turpinājums DIZAINA MANIFESTĀCIJAS ietvaros veiktajai dizaina profesionāļu aptaujai, kurā modes dizains tika minēts kā viens no trīs attīstītākajiem dizaina veidiem Latvijā.

Otrā festivāla norises diena, 23.oktobris, tiks veltīta Latvijas modes zīmolu jaunāko kolekciju demonstrēšanai. Tā turpinās Latvijas modes zīmolu dažādības manifestēšanu, kas tika iesākta tāda paša nosaukuma festivālā šā gada martā. Lai stimulētu jauno modes dizaineru un zīmolu ienākšanu Latvijas modes industrijā un veicinātu to atpazīstamību sabiedrībā, liela daļa programmas paredzēta jaunās paaudzes zīmolu pieteikumiem. Tā savas jaunākās kolekcijas demonstrēs Latvijas modes stabilā vērtība − zīmols Alexander Pavlov, popularitāti nostiprinājušais zīmols RED SALT, ilgāku laiku Ķīnā dzīvojusī ekscentriskā Baiba Ladiga, strauju atpazīstamību iekarojošais zīmols IN BY INGA NIPĀNE, kā arī jaunie modes dizaineri un talanti –UNA BĒRZIŅA, LIENE BUKOVSKA, LAIMA ŪDRE un ARVILS LINDE.

MODES MANIFESTĀCIJAS II vizuālās identitātes autore ir modes dizainere Baiba Ladiga. Darbs tapis sadarbībā ar fotogrāfi Viku Anisko, grima mākslinieci Ditu Graudu un modeli Līgu Jankovsku. Modes kuratore ir Dita Danosa. Festivāla organizators ir Latvijas Modes palāta, kas Latvijas Republikas Kultūras ministrijas izsludinātā konkursa ietvaros kopā ar dizaina biroju H2E ieguva tiesības izstrādāt un realizēt izstāžu ekspozīciju projektus DIZAINA MANIFESTĀCIJA. Šā notikuma līdzfinansētājs ir Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu