Svētceļojuma drūzmā Saūda Arābijā dzīvību zaudējuši teju 2000 cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā mēnesī drūzmā Saūda Arābijā musulmaņu svētceļojuma laikā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz vismaz 1958, liecina ārvalstu amatpersonu sniegtie dati. Līdz ar to šis šausmīgais atgadījums kļuvis par traģēdiju ar lielāko upuru skaitu svētceļojuma vēsturē.

Pēc paziņojuma, ka hadža traģēdijā netālu no Mekas dzīvību zaudējuši 769 cilvēki, Saūda Arābija atjaunotu informāciju nav sniegusi.

Saūda Arābijas varasiestādes nav paziņojušas, kādu valstu pilsoņi gājuši bojā un cik daudzi pašu valsts iedzīvotāji drūzmā zaudējuši dzīvību.

Par daudzu musulmaņu svētceļnieku likteni pēc 24.septembra traģēdijas nav nekādu ziņu.

Savukārt ārvalstu valdības sniegušas datus par saviem pilsoņiem, kas zaudējuši dzīvību hadža drūzmā.

Kā liecina ziņu aģentūras AFP apkopotie dati, bojāgājušo skaits šogad hadža drūzmā pārsniedz upuru skaitu līdz šim asiņainākajā hadža traģēdijā, kas tika pieredzēta 1990.gada jūlijā. Toreiz dzīvību zaudēja 1426 cilvēki.

Visvairāk bojāgājušo hadža traģēdijā šogad bijuši no Irānas - 464 cilvēki. Traģēdijā dzīvību zaudēja 199 svētceļnieki no Nigērijas, 182 no Ēģiptes, 137 no Bangladešas, 129 no Indonēzijas un 116 no Indijas. Bojāgājušo skaits no citām valstīm nepārsniedz 100.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu