Vismaz 47 pašvaldībām nav brīva dzīvojamā fonda izīrēšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

No 79 Latvijas pašvaldībām 47 norādījušas, ka to rīcībā brīva dzīvojamā fonda, ko varētu izmantot izīrēšanai, sniedzot atbalstu mājokļa meklēšanā, nav, zināja Ekonomikas ministrijā.

Kopumā attiecībā uz šo jautājumu uzrunātas 119 pašvaldības, un pārējās vē turpina iesūtīt savas atbildes.

Tāpat pašvaldību sniegtā informācija liecina, ka to rīcībā dzīvošanai derīgi kopumā ir 145 dzīvokļi - Naukšēnu novadā, Alojas novadā, Gulbenes novadā, Jelgavas pilsētas pašvaldībā, Riebiņu novadā, Tērvetes novadā, Balvu novadā, Alsungas novadā, Dagdas novadā, Skrundas novadā, Talsu novadā, Lielvārdes novadā, Aizkraukles novadā, Vecumnieku novadā, Kandavas novadā, Jaunjelgavas novadā, Alūksnes novadā un Kuldīgas novadā. Vienlaikus pašvaldības norādījušas, ka dzīvokļiem ir nepieciešams kosmētiskais remonts.

Pašvaldības arī norādījušas, ka to rīcībā ir 386 dzīvojamās telpas, kas nav dzīvošanai derīgas. Šādu viedokli paudušas Jēkabpils novada, Olaines novadā]a, Gulbenes novada, Riebiņu novada, Apes novada, Balvu novada, Ozolnieku novada, Alsungas novada, Raunas novada, Dagdas novada, Skrundas novada, Talsu novada, Lielvārdes novada, Lubānas novada, Vaiņodes novada, Aizkraukles novada, Vecumnieku novada, Ventspils novada, Mērsraga novada, Jaunjelgavas novada, Auces novada, Alūksnes novada, Varakļānu novada un Jēkabpils pilsētas pašvaldības.

Tāpat sniegtajās atbildēs tiek norādīts uz papildus iespējām personu izmitināšanai, piemēram hostelis Ānes jauniešu centra telpās, Ozolnieku novadā, Sēlpils pagasta bāreņu nams 400 kvadrātmetru platībā, kas paredzēts 12 bērnu dzīvošanai, bijusī robežsargu bāze Viesītes novadā 982.1 kvadrātmetru platībā, likvidētās Apes arodvidusskolas dienesta viesnīcas telpas 500 kvadrātmetru platībā, kā arī juridiskām personām piederošas dzīvojamās telpas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu