Sākas 10. modes festivāls Riga Fashion Mood

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1. un 2. oktobrī jaunatvērtajā koncertzālē «Rīga» norisināsies prestižais modes festivāls Riga Fashion Mood. Latvijas modes nozīmīgākais pasākums notiks jau desmito reizi, skatītājiem piedāvājot vairāk nekā 15 Latvijas vadošo un jauno modes dizaineru kolekcijas pieaugušajiem un bērniem.

Pirmajā dienā skatuve piederēs jaunajiem, radošajiem, ar raksturu apveltītajiem modes talantiem - Zanei Porietei, Simonai Veilandei, Laimai Ūdrei, Lienei Bukovskai un iepriekšējā gada jauno talantu konkursa uzvarētājai Evai Borhertei. Skatītājus pārsteigs arī labākie darbi no sevi piesakošajiem jaunajiem zīmoliem Tabaka un IN by Inga Nipane, kā arī klientu vidū jau tik ļoti iemīlētais Coo Culte un More Salt.

Otrajā dienā savas jaunākās kolekcijas demonstrēs par Latvijas modes klasiķiem atzītie mākslinieki Keita, Natālija Jansone un Koshakova, jau ilgāku laiku Ķīnā dzīvojusī ekscentriskā Baiba Ladiga un strauju popularitāti iekarojošais zimols Nina un Halarah, kā arī dzīvesprieku nesošie bērnu zīmoli Hebe, Lazy Francis un Leny Tomy Factory.

«Festivāla desmitā jubileja ir labs iemesls, lai izvērtētu, kādu ieguldījumu tas devis Latvijas modes industrijai un modes zīmolu cienītājiem. Dažu gadu laikā Riga Fashion Mood ir kļuvis par Latvijas modes centrālo notikumu, kurā savus darbus izrāda gan jau pieredzējuši dizaineri, gan tā ir laba starta platforma jaunajiem talantiem. Par pasākuma nozīmību liecina tas, ka ik sezonu to apmeklē kvalitatīvu modes zīmolu piekritēji no Latvijas un ārzemēm, un arī šis jubilejas festivāls nebūs izņēmums,» komentē Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa.

Rudens Riga Fashion Mood abus vakarus norisināsies jaunatvērtajā koncertzālē «Rīga», kas atrodas Zinātņu akadēmijas ēkā, Akadēmijas laukumā 1. Pasākuma sākums plkst. 19:30 un to iespēja apmeklēt ikvienam interesentam. Iegādājoties biļeti «Biļešu paradīze» tirdzniecības vietā vai internetā tiek atbalstīta modes nozares attīstība Latvijā.

Modes festivāls Riga Fashion Mood tiek organizēts kopš 2011. gada. Tā organizators ir biedrība Latvijas Modes palāta, kas apvieno modes dizainerus, mācībspēkus, ražotājus un citas modes attīstībā ieinteresētās personas. Modes palātas mērķis ir attīstīt modes platformu Latvijā un organizēt pasākumus, kas sniedz iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā, kā arī veicināt Latvijas modes patēriņa pieaugumu sabiedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu