«Zolitūde 21.11» vēlas uzzināt, vai traģēdijas joprojām ir valdības darba prioritāte

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Biedrības «Zolitūde 21.11» locekļi nosūtījuši atklātu vēstuli Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), vēloties uzzināt, vai Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana joprojām ir valdības prioritāte.

Vēstulē biedrības pārstāvji norādījuši, ka traģēdijas izmeklēšanu kā prioritāti Straujuma deklarējusi, stājoties amatā. Tāpat biedrība valdības vadītājai jautā, ko konkrēti viņa ir izdarījusi no šā gada 22.janvāra politiskā un nacionāli vērā ņemamā līmenī Zolitūdes traģēdijas lietā sabiedrības un Zolitūdes upuru tuvinieku un cietušo priekšā.

Straujumai tiek lūgts nosaukt konkrētus priekšlikumus, programmas, iniciatīvas, darbības, aktivitātes, kas tika ierosinātas, veicinātas un attīstītas.

Tāpat biedrības pārstāvji vēlas noskaidrot, kāda ir virzība ir dažiem likuma grozījumiem, kā arī kriminālprocesā, jo svarīga esot ne tikai «tehnisko vaininieku piemeklēšana». «Zolitūde 21.11» arī vēlas saņemt atbildi uz jautājumu par to, kāda būs tālākā virzība šī jautājuma risināšanai pēc Saeimas vēlēšanām oktobrī un kādi darbi tiks nodoti nākamajam Ministru prezidentam.

Vēl Straujumai tiek lūgts paskaidrot, kā tiks saskaņots un kā iesaistīti visi cietušie un bojāgājušo tuvinieki nacionālas piemiņas vietas izveidē, ņemot vērā cietušo un bojāgājušo tuvinieku vēlmes, ne tikai ierēdņu priekšlikumus. Vēstulē tiek norādīts, ka neizpratni izsauc diskusijās saskatāmā vēlme saglabāt sāktā biznesa izpildi traģēdijas vietā.

Kā ziņots, šodien biedrība «Zolitūde 21.11» iesniegs Nīderlandes karalistes vēstniecībai Latvijā, Nīderlandes karalim, Nīderlandes premjerministram, kā arī Nīderlandes karalistes vēstniekam Latvijā adresēto vēstuli sakarā ar SIA «Homburg Zolitūde» pozīciju attiecībā uz Zolitūdē notikušo traģēdiju.

«Zolitūde 21.11» ir biedrība, kas pārstāv traģēdijā cietušo tiesības. Tās dibinātāji ir tikai Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuvinieki un paši cietušie. Biedrībā varēs iestāties arī tādi cilvēki, kuri traģēdijā necieta, taču par šādu cilvēku dalību vispirms lems valde.

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu