Tiesa atceļ lēmumu par kontu apķīlājumu «NP Foods» grupas uzņēmumiem (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien atcēla lēmumu par kontu apķīlājumu 25 uzņēmumiem strīdā starp «NP Business centre» un koncernu «Nordic Partners Limited», kurā iekļauti arī SIA «NP Foods» grupas uzņēmumi, tostarp AS «Laima».

Apķīlājums ir saglabāts vēl trim atbildētājiem. Kā paskaidroja Rīgas apgabaltiesas preses sekretāre Inta Šaboha, šajā daļā lēmums nav pārsūdzams.

Tie atbildētāji, kuru apķīlājums nav atcelts, var vēlreiz vērsties pirmās instances tiesā.

Kā informēja «Laimas» preses pārstāve Maija Dulle-Sūniņa, «NP Foods» atzinīgi vērtē Rīgas apgabaltiesas lēmumu par prasības nodrošinājuma - uzņēmumu kontu apķīlāšanas - atcelšanu nacionāla mēroga Latvijas uzņēmumiem «Laima» un «Staburadze», kā arī citiem SIA «NP Foods» grupas uzņēmumiem, pret kuriem nepamatoti tika vērstas «mērķtiecīgi plānotas, ļaunprātīgas darbības, kurās saskatāmas reiderisma pazīmes».

«Mēs esam gandarīti, ka taisnīgums šoreiz ir uzvarējis un netaisnība pret vadošajiem un tautā mīlētiem uzņēmumiem tādiem kā «Laima» un «Staburadze» ir novērsta. Tiesa ir pieņēmusi loģisku un pamatotu lēmumu, izbeidzot ļaunprātīgu mēģinājumu nelikumīgi pārņemt nacionāla mēroga uzņēmumus. Nav pieļaujama situācija, ka, īstenojot šādā veida agresīvas reiderisma metodes, tiek iznīcināti vietējie uzņēmumi, kas nule atguvušies no ekonomikas lejupslīdes un veicinājuši izaugsmi neatlaidīga un mērķtiecīga darba dēļ. Tas nozīmē, ka arī turpmāk Latvijas un ārvalstu klienti varēs baudīt augstas kvalitātes mīlētus produktus,» izteicās «NP Foods» grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Viņš arī norādīja, ka valsts atbildīgajām institūcijām ir jāpievērš pastiprināta uzmanība un aktīvi jārīkojas, lai novērstu atsevišķu personu mēģinājumus negatīvi ietekmēt vietējo un ekonomikai būtisko uzņēmumu pastāvēšanu. «Ceru, ka mūsu piemērs kalpos kā sūra mācība un būs pieredzes stunda ikvienam, lai radītu visus priekšnoteikumus drošai uzņēmējdarbības attīstīšanai šeit uz vietas Latvijā,» pauda Gulbis, norādot, ka «mēs paļaujamies uz Latvijas likumdošanu, tiesvedības praksi un taisnīguma prezumpciju, ka turpmāk šādi agresīvi reiderisma mēģinājumi tiks novērsti pirms uzņēmuma darbības paralizēšanas».

Iepriekš Rīgas apgabaltiesa atstāja negrozītu lēmumu par daļēju prasības nodrošinājumu, proti, kontu apķīlāšanu, «NP Foods» grupas uzņēmumiem strīdā starp «NP Business centre» un koncernu «Nordic Partners Limited». Līdz ar to apgabaltiesa negrozīja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 20.maija lēmumu, savukārt pieteicēja «NP Business centre» blakus sūdzību noraidīja.

Šis lēmums nebija pārsūdzams.

Patlaban tiesiskā ceļā tiek risināts civilstrīds starp SIA «NPBC» un «Menard Port LLC» par kopīpašumā esošajam uzņēmumam «NP Business Centre» nodarīto zaudējumu piedziņu. Tiesvedībā, kurā iesaistīta arī «Laima» un citi «NP Foods» grupas uzņēmumi, prasītājs «MenardPort LLC» vēlas no 28 atbildētājiem piedzīt nodarītos zaudējumus 5,3 miljonu eiro apmērā.

Koncerna «Nordic Partners Limited» centrālajā birojā Vecrīgā augusta vidū, brīvdienās, notikusi ielaušanās, un uzņēmumam tika nozagti vairāki dokumenti. Uzņēmums konkrēto ielaušanos skaidro ar notiekošo tiesvedību Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā un pārtikas un citu koncerna uzņēmumu kontu iesaldēšanu. Par notikušo ir ierosināts kriminālprocess, un tiek noskaidroti notikušā apstākļi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu