Sudrabas partiju pametušie lūdz izmeklēt iespējamu dokumentu viltošanu (99)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušie partijas «No sirds Latvijai» biedri Arnis Kauliņš, Aivars Rudzāts un Liene Cipule 8.septembrī ir iesnieguši iesniegumu Latvijas Republikas Prokuratūrai, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, Drošības policijai, Satversmes aizsardzības birojam un Uzņēmumu reģistram par iespējamu dokumentu viltojumu partijas «No sirds Latvijai» reģistrācijas procesā, TVNET informēja L.Cipule.

Ņemot vērā iesniegumā izklāstītos faktus un iesniegtos dokumentālos pierādījums, iesniedzēji lūdz iesnieguma saņēmējus izvērtēt, vai partijas «No sirds Latvijai» reģistrācijas procesā ir saskatāmi LR Krimināllikuma 275.pantā krimināli sodāmie pārkāpumi vai citos normatīvajos aktos noteiktās normas, un vērtēt kāda ir partijas valdes locekļu atbildība.

Tāpat iesniedzēji lūdz atbildīgās institūcijas izvērtēt, vai partija «No sirds Latvijai» ir uzskatāma par Latvijas Republikas Politisko partiju reģistrā likumīgi reģistrētu politisko organizāciju un sniegt atzinumu par no situācijas izrietošajām konsekvencēm attiecībā uz partijas dalību 12.Saeimas vēlēšanās.

Informāciju par radušos situāciju iesniedzēji ir nodevuši arī tieslietu ministram Gaidim Bērziņam un Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam Arnim Cimdaram.

Jau ziņots, ka L.Cipule pameta Sudrabas partiju šā gada augustā, savu lēmumu pamatojot ar nesaprotamiem ziedojumiem un nepietiekami demokrātisku lēmumu pieņemšanas procesu.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu