Frankfurtē debitēs jaunais Opel Astra universālis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Frankfurtes Starptautiskajā motoršovā (no 17. līdz 27. septembrim) Opel prezentēs gan jauno Astra hečbeku, gan arī universāli Astra Sports Tourer.

Kompaktklases universālis saņems visus tos pašus tehnoloģiskos jaunumus, kas ietverti hečbeka aprīkojumā. Astra Sports Tourer ir radīts uz pilnībā jaunas šasijas, kas ir par 200 kg vieglāka nekā aizejošajam modelim, un dabā tas izpaužas kā automobilis ar 1263 kilogramu pašmasu bāzes versijā. Pateicoties kombinācijai ar jaunākās paaudzes dzinējiem, universālis būs spēcīgāks, dzīvīgāks un sniegs lielāku braukšanas prieku. Degvielas patēriņš tai pašā laikā samazināsies.

Jaunākās paaudzes Sports Tourer garums ir 4702 mm, platums (ar nolocītiem spoguļiem) - 1871 mm, bet augstums – 1499 mm. Ārējie gabarīti ir palikuši tie paši, tomēr vietas salonā ir vairāk. Piemēram, vadītājs var izbaudīt par 26 mm vairāk vietas galvai, aizmugures pasažieriem ir par 28 mm vairāk vietas kājām, bet bagāžnieka maksimālā ietilpība ir 1630 litru. Piedevām kravas iekraušana ir maksimāli vienkāršota, jo tagad arī Opel Astra piedāvā bagāžnieka vāku atvērt un aizvērt ar vieglu kājas kustību zem bampera. Protams, ja izvēlēts atbilstošais aprīkojums.

Dzinēju klāstā ir agregāti ar darba tilpumu no 1 līdz 1,6 litriem un jaudu no 95 līdz 200 ZS. Jaudīgākais motors ir jaunais 1,6 litru ECOTEC turbodzinējs, kas Overboost režīmā attīsta 300 Nm griezes momentu.

Absolūts jaunums kompaktklasē ir jaunās Astra inteliģentās IntelliLink LED matricu gaismas. Tās atļauj braukt ārpus apdzīvotām vietām ar nepārtraukti ieslēgtiem tālās gaismas lukturiem, kas automātiski deaktivē atsevišķus LED moduļus, kad tiek fiksēts citu satiksmes dalībnieku apžilbināšanas risks. Tādējādi sistēma ne tikai palielina aktīvās drošības līmeni visiem satiksmes dalībniekiem, bet arī paaugstina komfortu Astra Sports Tourer vadītājam, braucot naktī.

Vairākas inovatīvas atbalsta sistēmas kopā ar jaunākās paaudzes Opel Eye priekšējo kameru sniedz vadītājam papildu atbalstu – sākot ar plašāku un precīzāku ceļa zīmju atpazīšanas funkciju un joslas saglabāšanas funkciju, kas avārijas gadījumā veic stūrēšanas korekcijas, līdz pat priekšējās sadursmes brīdinājuma sistēmai ar avārijas bremzēšanas sistēmu, kura ir spējīga pilnībā apstādināt automašīnu, ja ātrums nav lielāks par 40 km/h.

Astra salonā ir atrodams vēl viens kompaktklasei unikāls elements – Opel OnStar personīgās savienojamības un servisa asistents. Bez tā jaunajā Astra ir informācijas un izklaides sistēma ar Apple CarPlay un Android Auto atbalstu.

Kompaktklasei neraksturīga ir iespēja izvēlēties AGR (Aktion Gesunder Rücken) sertificētus sēdekļus ar sānu balstu regulēšanas iespēju, masāžas, atmiņas un ventilācijas funkciju.

Vācijā jauno Astra Sports Tourer varēs pasūtīt no 2015. gada 10. oktobra. Pēc tam arī parējās valstīs.

Foto: Opel
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu