Traģēdijā Mekas Lielajā mošejā bojāgājušo skaits pieaug līdz 107 cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijas svētās pilsētas Mekas Lielajā mošejā notikušajā traģēdijā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 107 cilvēkiem.

Piektdien mošejai lietusgāžu laikā uzkrita celtniecības krāns.

Divu svēto mošeju pārstāvis Ahmeds bin Mohameds al Mansūri norādīja, ka daļa no celtniecības krāna sabruka, kas bija «rezultāts spēcīgam vējam un lietum»

Lielajā mošejā visvairāk cilvēku parasti ir tieši piektdienās, kas ir lūgšanu diena.

Šobrīd mošejas teritorijā notiek lieli būvniecības darbi, lai palielinātu tās teritoriju par 400 000 kvadrātmetru, kas ļautu vienlaicīgi tajā atrasties 2,2 miljoniem cilvēku. Tādēļ mošeju ieskauj virkne celtniecības krānu.

Saūda Arābija šomēnes gatavojas uzņemt vairāk nekā divus miljonus svētceļnieku, kuri ieradīsies musulmaņu svētajās pilsētās Mekā un Medīnā.

Rinkēvičs izteicis līdzjūtību Saūda Arābijai saistībā ar notikušo traģēdiju Mekā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) izteicis visdziļāko līdzjūtību Saūda Arābijas tautai saistībā ar traģēdiju, kad, sabrūkot mošejai, gāja bojā un tika ievainots liels skaits cilvēku, informēja Ārlietu ministrijā.

Ministrs pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus traģiskajā nelaimes gadījumā cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem.

the biggest crane dubai binladeh at masjid al-haram falldown because of hurricane

A photo posted by @oman.buluatie on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu