Rolls-Royce prezentē jaunu modeli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

Britu luksusa auto ražotājs Rolls-Royce otrdien virtuālā tiešsaistes prezentācijā pasaulei un pirmām kārtām potenciālajiem pircējiem atklāja jaunpienācēju tā modeļu klāstā - pilna izmēra kabrioletu Dawn.

Par Rītausmu nodēvētajam auto tehniskā ziņā ir ļoti daudz kopīga ar kupeju Wraith un sedanu Ghost, tomēr Rolls-Royce to lepni dēvē par pilnīgi jaunu modeli. Kompānijai ir tiesības to darīt, un nebūs arī melots, jo Dawn būtiski atšķiras no otra vaļējā modeļa - milzīgā Phantom Drophead Coupe. Jaunpienācējam ir slaidāka virsbūve, pat nedaudz sportisks vizuālais tēls, līdz ar ko modelis būs piemērots gados jaunākiem pircējiem, un arī pēdējie tehnoloģiskie risinājumi, kas caur radniecību ar BMW grupu pieejami Gudvudā bāzētajai kompānijai.

Veidojot Dawn, dizaineri ir raudzījušie nākotnē, ievērojot arī tradīcijas. Kompānija norāda, ka jaunā modeļa izskata radīšanā par iedvesmas avotu kalpojis 1952.gadā speciāli būvēts Silver Dawn kabriolets. Kopumā šis vārds Rolls-Royce vēsturē līdz izmantots tikai 28 reizes, un katru reizi tas ticis speciāli pēc pasūtījuma būvētam kabrioletam. Virsbūves proporcijas ir saglabātas tradicionālās - automobilim ir īsa priekšējā pārkare, riteņu un motora pārsega augstuma attiecība ir 2:1, garš motora pārsegs, viduslīnija ir proporcionāli augsta, bet aizmugure savukārt ir nolaidena un ar salīdzinoši garu pārkari pār asi.

Dizaineriem ir izdevies tas, ko kabrioletu gadījumā panākt ir visai grūti - auto vienlīdz labi izskatās gan ar paceltu, gan nolaistu jumtu. Tas, starp citu, aizvien ir tradicionālais mīkstais pārsegs, taču pilnveidots tā, lai cauri virsējai kārtai neizspiestos metāla konstrukcijas redeles. Jumta aizvēršana un atvēršana, ko inženieri ir nodēvējuši par Kluso baletu, ir iespējama arī braucot, ja ātrums nepārsniedz 50 km/h, un akustiski nemanāmi ilgst 22 sekundes.

Foto: Rolls-Royce

Runājot par interjeru, Rolls-Royce norāda, ka arī šeit nav bijis vietas jebkādiem kompromisiem. Kompānijas ieskatā 2+2, kas bieži vien tiek norādīta kā četrvietīgo kabrioletu un kupeju sēdvietu formula, nav vienāda ar 4, tādēļ Dawn, tāpat kā visi pārējie modeļi piedāvā vienlīdz ērtas sēdvietas kā priekšā, tā arī aizmugurē. Un tas nozīmē, ka uz saviesīgajiem vakariem greznajos restorānos Franču Rivjērā augstā komfortā varēs doties visi četri Dawn pasažieri.

Tehniskā ziņā nekādu lielu pārsteigumu nav. No BMW pārņemtais iDrive, transmisija, kas strādā roku rokā ar navigācijas sistēmu, speciāli šim auto izstrādāta audio sistēma ar 16 skaļruņiem un 6,6 litru V12 twin-turbo motors ar 570 ZS Un 780 Nm. No sākotnējās informācijas par Dawn noprotams, ka lielākais jaunums ir gudrās tālās gaismas. Adaptīvie gaismekļi, ko Rolls-Royce dēvē par revolucionāriem, diennakts tumšajā laikā turpina spīdēt tālo gaismu režīmā arī tad, ja pretī brauc cits auto; tā vietā lai gaismas pārslēgtu uz tuvajām, lukturos nostrādā sarežģīts automātisko reflektoru mehānisms un pretī braucošā auto vadītājs netiek apžilbināts.

Foto: Rolls-Royce
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu