Negadījumā «Laimas» ražotnē cietis viens no uzņēmuma darbiniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saldumu ražotāja «Laima» ražotnē Miera ielā pirmdien, 7.septembrī, noticis negadījums, kurā cietis viens no uzņēmuma darbiniekiem, apstiprināja «NP Foods», kuras grupā ietilpst «Laima», komunikācijas direktore Dana Erciņa-Užāne.

«Vakar, 7.septembrī, «Laimas» ražotnē Miera ielā 22 notika negadījums vienā no ražošanas iekārtām – aizdegās kukurūzas ciete, atrodoties žāvēšanas iekārtā. Negadījuma iemesls tiek izmeklēts,» sacīja Erciņa-Užāne, piebilstot, ka cilvēku drošība un veselība nebija apdraudēta, tādēļ uzņēmuma darbinieku evakuācija nebija nepieciešama.

Vienlaikus gan viņa norādīja, ka negadījumā cieta viens no uzņēmuma darbiniekiem, kuram nekavējoties tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība. «Pašlaik darbinieks ir hospitalizēts un atrodas ārstu uzraudzībā,» teica Erciņa–Užāne.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola pavēstīja, ka pirmdien, 7.septembrī, Rīgā kādā uzņēmumā bija izcēlies ugunsgrēks, un 58 gadus vecs strādnieks nolēmis to dzēst pats saviem spēkiem, rezultātā gūstot apdegumus. Mediķi viņam konstatējuši roku, sejas un krūškurvja apdegumus. Cietušais nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā Biķerniekos. «Nelaime saldumu fabrikā Laima – sprādzienā cietis un smagus apdegumus guvis kāds uzņēmuma darbinieks. Laima neatklāj negadījuma iemeslus, aizbildinoties ar iesāktu izmeklēšanu, taču zināms, ka vīrietis smagā stāvoklī atrodas reanimācijā,» vēsta TV3 ziņas.

Reģionālās Valsts darba inspekcijas vadītāja - galvenā valsts inspektore Baiba Puķukalne - stāstīja, ka Valsts darba inspekciju par notikušo vakar informēja Valsts policija (VP), bet šodien - arī pats uzņēmums. Inspekcija ir sākusi savu izmeklēšanu par notikušo, bet drošības dēļ vakar uz ražotni nedevās. Tur bijuši VP darbinieki, no kuriem inspekcija arī plāno iegūt informāciju.

Puķukalne norādīja, ka pašlaik nevar komentēt, vai uzņēmuma darbinieki pareizi reaģējuši, konstatējot nelaimi. Viņa gan atzīmēja, ka, pastāvot pat minimālam apdraudējumam, būtu jāveic darbinieku evakuācija.

«NP Foods» grupā ir «Laima», «Gutta», «Staburadze», «Staburadze konditoreja», «Saldumu tirdzniecība», «NP Logistics», «Detente» un Lietuvas «Margiris».

Ir sāks reorganizācijas process kurā «Laima», konditorejas izstrādājumu ražotāju «Staburadze» un sāļo uzkodu ražotāju «Latfood» pievienos kompānijai «NP Foods».

Tāpat ziņots, ka 2015.gada martā noslēdzās darījums, kurā «NP Foods» 100% kapitāldaļu iegādājās Norvēģijas koncerns «Orkla».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu