Top20 jokainākās lietas, kas jebkad pārdotas eBay izsolēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Pagājuši nu jau 20 gadi, kopš eBay dibinātājs Pjērs Omidjars uzrakstīja izsoļu vietnes «AuctionWeb» kodu un izlika pārdošanā salauztu lāzera rādāmkociņu, un nedēļu vēlāk to pārdeva kādam lietotājam par 14,83 ASV dolāriem. Gadu vēlāk vēlāk vietnes peļņa jau bija mērāma miljonos. 1997. gadā tika ieviesta iespēja pēc darījuma lietotājiem atstāt vērtējumu un notika nosaukuma maiņa uz šodien pazīstamo eBay, raksta «The Independent». Pieminot eBay 20. jubileju, lūk, 20 no, iespējams, savādākajām lietām, kas jebkad pārdotas eBay izsolē.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānšāviņš no amazone.com

Grilēta siermaize ar «jaunavas Marijas seju»

2004. gadā par 28 000 ASV dolāru eBay tika izsolīta grilēta siermaize, uz kuras it kā redzams jaunavas Marijas attēls. Pārdevēja kā pierādījumu tam, ka maize ir īpaša un ar «maģiskām spējām», minēja to, ka jau 10 gadus maize nepelējot un nebojājoties.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: ghostinajar.com

Spoks skārdenē

Kāds vīrietis eBay izsolīja skārdeni, kurā, kā viņš uzskatīja, atrodoties spoks, kurš terorizē savu īpašnieku. Pārdevējs ar segvārdu «Teajay101» apgalvoja, ka viņš neuzņemas nekādu atbildību ja «tumšā lieta» no skārdenes izlauztos, un preci atpakaļ nepieņemšot. Sekoja solīšana, un augstākā likme bija 55 000 ASV dolāru. Galu galā darījums tomēr nenotika, jo pircējs solīto naudu nesamaksāja.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls

Apsēsta gumijas pīle

Spoku tēma vietnē eBay ir populāra. Kāds pārdevējs piedāvāja nopirkt it kā spoku apsēstu gumijas rotaļlietu. Viņš apgalvoja, ka spoki no šīs pīles esot spējīgi apsēst bērnus.

Pārdevējs sludinājumā norādīja, ka pēc izsūtīšanas par pīli nekādu atbildību neuzņemas, tātad noprotams, ka arī ne par to, ja «apsēstā pīle» izrādītos gluži parasta spēļmantiņa bez neviena spoka. Viņš arī uzsvēra, ka nav gatavs atbildēt uz jautājumiem vai palīdzēt izskaidrot pīles «neparasto mistiku». Neskatoties uz strupo sludinājumu, pīle nedēļu vēlāk tika pārdota par 107,50 dolāriem. Nav slikti par gumijas mantiņu.

 
Foto: inspiringinterns.com

Čipsis, kas izskatās pēc pāvesta cepures

2005. gadā par 1209 dolāriem tika pārdots «Dorito» čipsis, kurš, kā bija teikts izsoles pieteikumā, izskatoties pēc pāvesta cepures. Pircējs izrādījās interneta kazino vietne, kas, starp citu, iegādājās arī tostermaizīti ar jaunavas Marijas attēlu.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls

Dzīves jēga

2000. gadā kāds vīrietis no Ziemeļkarolīnas vietnē eBay paziņoja, ka ir atklājis dzīves jēgu un gatavs to pēc izsoles atklāt dāsnākajam solītājam. Savādi, bet dzīves jēga laikam nav īpaši pieprasīta lieta, jo galu galā par to tika samaksāti vien 3,26 dolāri.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Meitenīte pārdod savu vecmāmiņu

Kāda 10 gadus veca meitenīte no Anglijas savulaik eBay centusies pārdot pašas vecmāmiņu. Bērns viņu raksturoja kā kaitinošu, taču mīļu. Galu galā izsole eBay tika apturēta, jo vietnes veidotāji uzskatīja, ka sludinājums pārkāpj likumus par cilvēktirdzniecību.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls

Britnijas izspļauta košļene

Kāda sieviete pārdošanai eBay piedāvāja lietotu košļeni, kuru, kā viņa apgalvoja, košļājusi dziedātāja Britnija Spīrsa. Māksliniece košļeni esot izspļāvusi 2000. gadā koncerta laikā Vemblija stadionā.

Neticami, bet kāds par šo lietiņu bija gatavs maksāt pat 14 000 ASV dolāru.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Nevienam nevajadzīgi Briseles kāposti

Vīrs vārdā Dens Alams no Herefordšīras divas reizes eBay izsolījis svētku pusdienās neapēstos Briseles kāpostus. Tiesa, izsoles viņš rīkoja labdarības mērķiem. Pirmajā izsolē par diviem Briseles kāpostiņiem kāds lietotājs bija gatavs samaksāt 99,99 britu mārciņas, kamēr otrajā izsolē kāds cits par dažiem dārzeņiem šķīrās no 34 britu mārciņām. Šo naudu Alams ziedoja «Make A Wish Foundation», organizācijai, kas piepilda smagi slimu bērnu pēdējās vēlēšanās.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīrs nolemj pārdot savu «dzīvi» - draugus, darbu un mantas

Kāds britu imigrants Jans Ušers no Austrālijas eBay izsolē izlika pats savu dzīvi. Vairāksolītājam viņš piedāvāja visu savu mantu, darbu un draugus.

Viņš garantēja, ka pircējs tiks pie viņa mājas Pērtā, visas viņa iedzīves. Pašus draugus viņš pārdot negarantēja, taču viss būšot paša pircēja rokās, jo šis kāds tikšot iepazīstināts ar visiem draugiem un tālākās attiecības tad būtu atkarīgas no abām iesaistītajām pusēm.

Kas attiecas uz darbu - viņa darba vieta piekrita Ušera «dzīves» pircējam piedāvāt uzņēmumā darba vietu uz pārbaudes laiku.

Vīrieša «dzīve» tika pārdota par 384 000 ASV dolāru, un naudu viņš izmantoja, lai savu dzīvi sāktu no jauna.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Iedomu draugs

Londonas komunikāciju skolas studente, 22 gadus vecā Gerogija Horoka eBay izsolīja savu iedomu draugu. Neparastā kārtā uz šādu soli viņu bija pamudinājis viņas psihiatrs.

Horoka par iedomu draugu atklāja vien to, ka viņš esot pie labas veselības.

Izsoles sākuma likme bija vien 99 pensi, un īpašniece norādīja, ka iedomu draugs pie jaunā īpašnieka - vairāksolītāja tiks nosūtīts nevis pa pastu, bet gan ar iztēles palīdzību.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Īpaši atjautīgs uzņēmējs piedāvā nopirkt «nesaliktu sniegavīru»

Kāds ar humoru un izdomu apveltīts indivīds no Roterhemas eBay piedāvāja nopirkt «nesaliktu sniegavīru». Sludinājuma ilustrācijai bija izmantota bilde, kurā redzams vienkārši sniegots pagalms. Pārdevējs solīja, ka sniega pietikšot vismaz 1,8 m augsta sniegavīra savelšanai.

Izsoles sākuma likme bija apaļi 10 miljoni britu mārciņu. Iespējams, tas ir iemesls, kāpēc drīz vien vietne eBay izsoli izņēma kā neatbilstošu.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Tiesības dot vārdu mazam bērnam

2009. gadā 36 gadus vecā Lavonna Drumonda no Arkanzasas nolēma eBay izsolīt tiesības dot vārdu savam tobrīd vēl nedzimušajam bērnam. Sieviete izsoli rīkoja četras reizes, un visas četras reizes eBay izsoli slēdza, lai gan visās četrās solīšanās kopā piesolītā naudas summa pārsniedza 41 000 ASV dolāru.

Drumonda nemeta plinti krūmos un mēģināja piekto reizi. 2009. gada augustā izsole noslēdzās ar summu 6800 ASV dolāru, taču galu galā pircējs paziņoja, ka negrasās neko maksāt. Viņš paskaidroja, ka vienkārši centies palīdzēt augt izsoles summai un arī vārdu bērnam dot nemaz nevēloties.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Cilvēka aknas

Kāds vīrs no Floridas eBay izsolīja pats savas aknas. Cilvēki par šo orgānu sasolīja pat 5,7 miljonus ASV dolāru, taču izsoli izņēma vietnes uzturētāji, norādot, ka cilvēku orgānu tirdzniecība internetā ir aizliegta.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/LETA

Džastina Timberleika aizkosts grauzdiņš

2000. gadā par 1025 ASV dolāriem tika pārdots grauzdiņš, kuru pusapēstu pēc intervijas kādā Ņujorkas radio stacijā atstāja dziedātājs Džastins Timberleiks.

Brokastu maizīti eBay izsolē piedāvāja kāds dīdžejs, bet nopirka kāds īpaši kaislīgs Timberleika fans.

 
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Zaļi raganu zābaki

eBay izsoles nereti tiek rīkotas labdarības mērķiem. TV kanāls «ITV» labdarības mērķu labad aicināja slavenības ziedot savus lietotos apavus. Labdarības akcijai tika dots nosaukums «Heels for Hearts». Piemēram, šova «Wicked» veidotāji labdarībai ziedoja zaļus raganu zābakus no izrādes, kuri tika nopirkti par 620 britu mārciņām.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Reklāmas laukums uz cilvēka pieres

Web dizainers Endrjū Fišers no Nebraskas internetā izsolīja reklāmas laukumu uz paša pieres. Viņš pircējam piedāvāja reklamēt kādas firmas logo vai nosaukumu 30 dienu garumā.

Uzvarošā likme bija 37 375 ASV dolāri, un pircējs pārstāvēja uzņēmumu, kas ražo medikamentu «SnoreStop», kas palīdzot pret krākšanu.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Meitenes nevainība

Kāda 18 gadus veca britu meitene vietnē eBay izsolīja savu nevainību. Par pircēju pieteicās kāds uzņēmējs, kurš bija ar mieru apmaksāt meitenes koledžas izdevumus, tā arī neprasot «nopirkto preci».

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Viena pati brokastu pārslu plēksnīte

2009. gada novembrī vīrs vārdā Bils Benets eBay par 1,85 ASV dolāriem pārdeva vienu pašu brokastu pārslu plēksnīti. Viņš pēcāk paziņoja, ka nav gaidījis, ka kāds patiešām pieteiksies. «No sākuma nebija neviena gribētāja, taču tad kāds piedāvāja maksāt 1 centu, un tā arī likmes sāka augt,» viņš teica.

Darījums noslēdzies tieši laikā, jo eBay esot sācis apsvērt izsoles slēgšanu, tādēļ, ka uz plēksnītes neesot redzams derīguma termiņš un tā galu galā esot pārtika.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Mēģina pārdot Jaunzēlandi

2011. gada maijā kāds vīrietis no Brisbenas Austrālijā vietnē eBay pārdošanā izlika Jaunzēlandi. Izsoles sākuma cena bija tikai viens cents.

Solīšanā, līdz izsole tika pārtraukta «likumisku apsvērumu dēļ», piedalījās vairāki desmiti cilvēku, un augstākā likme bija 3000 ASV dolāru.

Šis incidents šķiet amizants, taču ne visi uzskatīja, ka tas ir labs humors. Piemēram, Jaunzēlandes ārlietu ministrs paziņoja, ka tas neesot vis nekāds joks. «Es nedomāju, ka tas ir smieklīgi. Tā ir kaut kāda nesaprotama stulbība,» viņš teica, kad tika lūgts incidentu komentēt.

Vietne eBay izsoli paguva slēgt, pirms valsts tika pārdota. Savukārt Jaunzēlandes izsolītājs nevēlējās publiski runāt ar presi, taču atsūtīja komentāru, kurā teica, ka vienu reizi bijis Oklendā un neesot par to nemaz tik augstās domās.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/Scanpix

Čūskas norītas golfa bumbiņas

2008. gada janvārī izsolē eBay nonāca četras golfa bumbiņas, kuras ķirurģiskā ceļā bija izņemtas no kāda pitona vēdera.

Golfa bumbiņas bija ievietotas kādas vistas perēklī, lai skubinātu viņu dēt olas, taču pitons tās bija sajaucis ar īstām olām un norijis.

Talkā devās vetārsti, un pitons tika operēts.

Golfa bumbiņas līdz ar pitona rentgena uzņēmumiem izsolei piedāvāja operāciju veikušie ķirurgi. Naudu viņi solīja ziedot jaunas savvaļas dzīvnieku slimnīcas izveidei.

Izsoles uzvarētājs bija kāds vīrietis no Austrālijas, kurš solīja 1401 ASV dolāru.

Zināms, ka pitons pēc operācijas veiksmīgi atkopās un tika atlaists brīvībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu