Mercedes-Benz S klase kļūs par kabrioletu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Frankfurtes starptautiskajā automobiļu izstādē, līdz kuras atklāšanai atlicis mazāk par mēnesi, pasaules pirmizrādi piedzīvos Mercedes-Benz S klases kabriolets.

Šāda tipa auto Mercedes-Benz klāstā nav bijis jau veselus 44 gadus, taču vācu kompānija acīmredzot ir saskatījusi biznesa iespējas un pēc S klases kupejas (tā aizstāj modeli CL) izlaišanas jau pēc nepilna mēneša atklās arī sava flagmaņa atvērto versiju.

Ideoloģiski tā ies W111 un W112 (ražoti periodā no 1961. līdz 1971. gadam) Mercedes-Benz kabrioletu pēdās, taču būs jaunāko atbalsta, drošības un izklaides tehnoloģiju piesātināta, priecēs ar augstvērtīgākajiem materiāliem un arī visādi citādi būs īsts 21. gadsimta otrās desmitgades auto. Tāpat kā sedans un kupeja.

Mercedes-Benz S klases kabriolets

«Pagāja 44 gadi, un mēs saviem draugiem atkal piedāvājam S klases vaļējo versiju. Jaunais S klases kabriolets simbolizē mūsu aizraušanos ar individuālu un laikam nepiesaistīti ekskluzīvu mobilitāti,» saka Daimler AG koncerna valdes loceklis un Mercedes-Benz Cars pārdošanas vadītājs Ola Kalēniuss.

Sākotnējā informācijas apkopojumā par S klases kabrioletu detalizētu tehnisko datu nav. Tā vietā Mercedes-Benz stāsta, ka bijis uzdevums radīt viskomfortablāko kabrioletu pasaulē un tas cita starpā panākts ar progresīvu klimata pārvaldības sistēmu. Tā ietver progresīvu aizsardzību pret vēja virpuļiem - AIRCAP, silta gaisa pūtēju skausta rajonā - AIRSCARF, apsildāmus priekšējos un aizmugurējos sēdekļus, kā arī roku balstus un inteliģentu klimata kontroli.

Mercedes-Benz atgādina, ka tā vaļējos auto piedāvā jau kopš pagājušā gadsimta divdesmitajiem gadiem, bet pēdējais bija W111 virsbūves tipa četru sēdvietu kabriolets. Tas bija pieejams piecās dažādās modifikācijās - 220 SE, 250 SE, 300 SE (W 112), 280 SE un galu galā arī kā 280 SE 3.5 ar astoņu cilindru motoru - un kopumā Zindelfingenā tika saražoti 7013 šo piecu modifikāciju eksemplāri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu