Šodien sāksies Latvijas un ASV bruņoto spēku militārās mācības «Simple Strike 2015»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDA KALNINA / EPA

No šodienas līdz 11.septembrim Ādažu poligonā un Ogres novadā norisināsies Latvijas un ASV bruņoto spēku kopīgi organizēts starptautiskais militārais vingrinājums «Simple Strike 2015», lai pilnveidotu uguns atbalsta spējas. Vingrinājumā piedalīsies ap 200 karavīru no Latvijas, Lietuvas un ASV.

Kā aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītāja Anete Gnēze, vingrinājuma galvenais uzdevums ir pilnveidot vienību efektīvu savstarpējo sadarbību uguns atbalsta speciālistu spēju izmantošanā, kā arī sadarbību starp sauszemes un gaisa spēku elementiem.

No 24.šodienas līdz 4.septembrim vingrinājums norisināsies Ādažu poligonā. Savukārt no 6.septembra līdz 11.septembrim Ogres novada Madlienas, Ķeipenes un Taurupes pagastā vingrinājuma laikā notiks Sauszemes spēku kājnieku brigādes vienību pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem, kā arī zemu lidojošu gaisa kuģu - lidmašīnu un helikopteru - pārvietošanās gaisa telpā.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Kopš augusta Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods, un daudzās no nacionālajām un starptautiskajām mācībām šogad piedalīsies arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku, tostarp helikopteriem. Pa Latvijas ceļiem militāro mācību un treniņu laikā pārvietosies bruņumašīnas un cita militārā tehnika, pāri Latvijai lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.

Iespēju robežās operatīvā informācija būs pieejama bruņoto spēku tvitera profilā @Latvijas_armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu