ASV senatori norāda uz nepieciešamību strādāt pie enerģijas avotu diversifikācijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

ASV Kongresa senatori kā vienu no reģionālās drošības aspektiem ceturtdien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni izcēla nepieciešamību strādāt pie enerģijas avotu diversifikācijas, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Valsts prezidents akcentējis, ka Latvija strādā pie gāzes tirgus atvēršanas un enerģijas starpsavienojumu veidošanas, tajā skaitā alternatīvu enerģijas avotu izmantošanas, vēsta Preses dienests.

«Vēl būdams vides ministrs, aktīvi atbalstīju plašāku alternatīvās enerģijas izmantošanu, taču

Latvijā situāciju diemžēl sarežģī likumu normas, kas sadārdzina «zaļās enerģijas» izmantošanu, kā arī «Latvijas Gāzes» ekskluzīvā situācija enerģētikas tirgū,»

paskaidrojis Vējonis.

Latvijas amatpersonas sarunā arī uzsvēra, ka Klaipēdas sašķidrinātās gāzes termināļa darbības uzsākšana ir nozīmīgs ieguldījums Baltijas reģiona enerģētiskās drošības spēcināšanā, un to, ka

ir svarīgi, lai Lietuvā esošo termināli ar izdevīgiem nosacījumiem varētu izmantot arī Latvija un Igaunija.

Vējonis arī teica, ka Latvija augstu vērtē ASV vadošo lomu, spēcinot NATO gaisa patrulēšanas misiju Baltijas reģionā, kā arī regulārās kopējās militārās mācības, veicinot Latvijas valsts bruņoto spēku aizsardzības spējas. Prezidents izteica pateicību ASV Kongresam par aktīvu iesaisti, pieņemot Baltijas reģiona drošības stiprināšanai būtiskus lēmumus.

Vējonis apliecināja, ka Latvija ir apņēmīga stiprināt austrumu robežu, un atzīmēja nepieciešamību šajā jomā sadarboties ar ASV.

Vējonis, kā arī valdības vadītāja Laimdota Straujuma ceturtdien tikās ar ASV senatoriem Džonu Makeinu, Šeldonu Vaithausu un Džonu Baraso. Senatori Rīgā ieradušies uz NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra atklāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu