Izglītības ministre Seile ar tiesībsargu pārrunās bērnu tiesības Dziesmu svētkos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Izglītības ministre Mārīte Seile ar tiesībsargu Juri Jansonu pirmdien pārrunās bērnu tiesību ievērošanu Dziesmu svētku laikā, uzzinājām Tiesībsarga birojā.

«Amatpersonu tikšanās mērķis ir pārrunāt bērnu tiesību ievērošanu XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā un iespējamos soļus, lai pārkāpumi turpmāk neatkārtotos. Tikšanās notiek pēc izglītības ministres iniciatīvas,» informēja biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Ruta Siliņa.

Tikšanās notiks pirmdien plkst.11. Tiesībsarga birojā, tā varētu ilgt nepilnu stundu.

Jau ziņots, ka Mežaparka Lielajā estrādē ģenerālmēģinājuma laikā sākās masveida bērnu ģībšana, kā dēļ tika pārtraukts koncerts, un vēlāk naktī ministres vadībā tika pieņemts lēmums atcelt svētku gājienu.

Šis lēmums netika ievērots un gājiens notika.

Izglītības un zinātnes ministrijā ir izveidota komisija, kam būs jāsagatavo secinājumi par svētku organizāciju, tajā skaitā dalībnieku slodžu plānošanu, veselības aizsardzību, kā arī iesaistīto pušu un dienestu komunikāciju.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6.līdz 12.jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu