Atēnās, protestējot pret gaidāmajiem taupības pasākumiem, tūkstošiem grieķu iziet ielās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakar Atēnās ielās izgājuši tūkstošiem grieķu, kuri protestē pret skarbajām reformām, ko prasa starptautiskie aizdēvēji apmaiņā pret aizdevumu, ziņo lsm.lv.

Pie parlamenta ēkas, kur trešdienas vakarā tiek lemts, vai pieņemt aizdevēju piedāvājumu, notikusi protestētāju un policistu sadursme.

Policijas specvienība bija spiesta izmantot asaru gāzi brīdī, kad jaunieši no pūļa kārtībsargu virzienā meta pudeles ar degmaisījumu un akmeņus, ziņo BBC.

Saskaņā ar policijas aplēsēm laukumā pie Grieķijas parlamenta pulcējas aptuveni 12 000 cilvēku.

Grieķijā plaši protesti pret skarbajām reformām10 foto

Daudzi uzskata, ka Grieķijas pilsoņi jau iepriekš notikušajā referendumā noraidījuši jebkādu vienošanos, kas paredzētu taupības pasākumus, un to būtu jāievēro arī valdošajiem politiķiem.

Par jauno glābšanas paketi nedēļas sākumā Eiropas Savienības līderi vienojās ar Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru,taču tai jāsaņem arī parlamenta vairākuma atbalsts.

Trešdien Grieķijas parlamentā notiek izšķirīgais balsojums par to, vai pieņemt aizdevēju piedāvājumu jauna aizdevuma piešķiršanai apmaiņā pret sāpīgām reformām.

Grieķijas premjerministrs aizdevēju prasības nosaucis par iracionālām, taču uzsvēris, ka gatavs tās pildīt, lai izvairītos no vēl lielākas ekonomiskās katastrofas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu