Pusaudzis Lielupē noķer milzu samu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autores foto

Pusaudzim no Šveices Lielupē milzu loms - 12,7 kilogramus smags sams.

«Šonedēļ Latvijā ciemojas mana draudzene ar ģimeni no Šveices, viņas jaunākais dēls ir kaislīgs makšķernieks, tādēļ tika ieplānota diena pie Lielupes,» portālam «Apollo» pastāstīja Inese Rjumina .

«Vakar diena bija saulaina un samērā mierīga un nekas nevēstīja par turpmākajiem notikumiem. Ķērās nelieli asarēni un sīkas līdaciņas, kuras tika atlaistas, lai paaugas. Un tad Emīla vizulīti pagrāba kaut kas liels. Sākumā nevarējām pat iedomāties, ka tas varētu būt sams - domājām, ka liela līdaka, jo nebija dzirdēts, ka Lielupē varētu ķerties kaut kas tāds...», stāsta Inese

Attēlā redzamais sams sver 12,7 kilogramus, tā garums ir 1,28 metri, sams noķerts Lielupē, netālu no Jelgavas šī gada 14.jūlijā ap diviem

dienā. Spole Shekspir, monofilā aukla 0,35. Noķerts uz paštaisīta sudraba rotējošā vizulīša. Trofejas autoram Emīlam ir 13 gadi. Sirdī un darbībā jau kaislīgs makšķernieks, kaut gan par šo zivi arī pats bija šokā. Cīnījās no visas sirds, kamēr samu nogurdināja. Lai lomu ieceltu gumijas laivā, gan bija vajadzīgs palīgs. Lai arī turpmāk «Ne asakas»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu