Karstākajam Range Rover Sport būs vismaz 550 ZS (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Jaguar Land Rover publiskajā telpā ir palaiduši video, kurā vēl vairāk pastāsta par topošo augstas veiktspējas Range Rover Sport. Tehnisko datu detaļas gan pagaidām vēl netiek atklātas, taču video skaidri apliecina, ka kompānijas nolūks ir radīt īstu sporta apvidnieku.

Pagaidām vēl turpinās karstākā Range Rover Sport izstrāde un šim uzdevumam izvēlēta Nirburgringas Nordšleife jeb tā dēvētā zaļā elle, kur spēka agregātu un balstiekārtas regulējumus veic lielajam vairumam planētas ātrāko auto pirms to nonākšanas masveida ražošanā.

Par karstāko no Range Rover sērijveida automobiļiem oficiālas informācijas ir ļoti maz. Britu Autocar gan lēš, ka modelis, kas varētu būt pirmais Jaguar Land Rover jaunizveidotās Speciālo uzdevumu nodaļas (Special Operations Division) pirmais veikums, tiks apgādāts ar kompānijā labi zināmo 5 litru V8 kompresordzinēju. Spēcīgākajā izpildījumā tā jauda ir 510 zirgspēku, taču ekstrēmākajos kompānijas izstrādājumos tas ir pilnveidots un attīsta 550 zirgspēkus. Piemēram, modeļos XKR-S un XFR-S. Nav gan izslēgts, ka Range Rover Sport vajadzībām motors tiks uzlabots vēl vairāk un kļūs vēl spēcīgāks.

Šobrīd jaudīgākais Range Rover Sport attīsta 510 ZS un ar to ir gana, lai divas tonnas smagais apvidnieks spētu 100 km/h sasniegt 5,3 sekundēs. Ar jauno dzinēju un papildus regulējumiem, tostarp arī pazeminātu svaru, Range Rover varētu vēlēties panākt sprintam nepieciešamā laika samazinājumu līdz 4,5 sekundēm, lēš Autocar.

Jaguar Land Rover izplatītajā video redzamais auto ir ļoti tuvu izstrādes noslēgumam, tādēļ paredzams, ka pārdošanā tas varētu nonākt līdz šā gada beigām.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu