Atēnās notiek plašas demonstrācijas pret un par Grieķijas kreditoru priekšlikumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atēnās piektdienas vakarā ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, lai demonstrācijās paustu atbalstu Grieķijas valdībai un premjera aicinājumam referendumā noraidīt starptautisko kreditoru priekšlikumus vai gluži otrādi - tos atbalstītu.

Grieķijas iedzīvotāji svētdien tiks lūgti balsot ar «Jā,» lai atbalstītu kreditoru piedāvāto glābšanas programmu apmaiņā pret bargākiem taupības pasākumiem, vai ar «Nē,» lai atbalstītu valdības pūliņus iegūt labākus nosacījumus.

Saskaņā ar policijas aplēsēm aptuveni 25 000 cilvēku sapulcējušies «Nē» demonstrācijā pie parlamenta ēkas, kur domājams vēlāk ar runu uzstāsies premjerministrs Aleksis Ciprs, kurš aicinājis velētājus referendumā noraidīt kreditoru priekšlikumus.

Savukārt kreditoru priekšlikumu atbalstītāju demonstrācijā nepilnus 800 metrus tālāk sapulcējušies aptuveni 20 000 cilvēku, liecina policijas aplēses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu