Nav zināms, kad darbā atgriezīsies veselības ministre (37)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) joprojām atveseļojas pēc mugurkaula operācijas un neprognozē, kad varētu atgriezties darbā, pastāstīja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

Jebkuru ar darbu saistītu jautājumu, tostarp Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) lēmumu pieprasīt viņas demisiju, ministre komentēs, kad būs atgriezusies darbā.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» atzina, ka, pēc viņas rīcībā esošās informācijas, Circene varētu turpināt slimot vēl vairākas nedēļas.

Jau ziņots, ka LVSADA padome otrdien nolēma izteikt neuzticību veselības ministrei, bet atturēties no neuzticības izteikšanas Straujumai.

Padomes lēmumā teikts, ka LVSADA pārstāvju un Ministru prezidentes sarunu gaitā ir panākta valdības vadītājas izpratne par situācijas nopietnību Latvijas veselības aprūpē, uz kā pamata varētu veselības aprūpi atzīt par vienu no valdības darbības prioritātēm.

Tiek norādīts, ka panākta vienošanās par papildu līdzekļu piešķiršanu veselības aprūpes nozarei šī gada jūlijā vismaz 9,9 miljonu eiro apmērā, būtisku daļu novirzot mediķu darba samaksas paaugstināšanai. Tāpat esot panākta vienošanās par papildu 40 miljonu eiro piešķiršanu veselības aprūpei 2015.gada valsts budžeta projektā, turpmākajos gados plānojot lielāku nozares finansējuma pieaugumu, lai 2020.gadā tuvotos Pasaules Veselības organizācijas ieteiktajiem 5% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Vienlaikus abas puses esot vienojušās par to, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki ir pelnījuši tiesības uz izdienas pensiju.

Tikmēr veselības ministrei veltīti tikai negatīvi vārdi. Cita starpā tiek norādīts, ka Circene veselības ministres pienākumus pilda kopš 2011.agda 25.novembra un šajā laikā valdības izdevumi veselības aprūpei ir samazināti no 3,5% līdz 3% no IKP.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu