Aptauja: Vairums grieķu balsotu pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākā daļa grieķu referendumā balsotu pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, taču dati arī atklāj, ka pieaudzis to cilvēku skaits, kuri balsotu par vienošanos, noskaidrots aptaujā.

Aptauja, kuru veikusi kompānija «ProRata» pēc Grieķijas laikraksta «Efimerida ton syntakton» pasūtījuma, liecina, ka pret vienošanos balsotu 46% iedzīvotāju, bet par - 37%.

Šie rezultāti parāda iedzīvotāju noskaņojumu pēc kapitāla kontroles pasākumiem un banku slēgšanas neskaidrās valsts nākotnes eirozonā gaisotnē.

Dati atklāj pārmaiņas salīdzinājumā ar aptauju rezultātiem pirms banku slēgšanas. Pirms kapitāla kontroles pasākumiem 57% bija pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, bet par - 30%.

Aptaujā arī noskaidrots, ka puse iedzīvotāju atbalsta premjera Alekša Cipra lēmumu svētdien sarīkot referendumu.

Pētījuma rezultāti tika publicēti dažas stundas pēc tam, kad Atēnas nokavēja 1,6 miljardu eiro lielo parāda maksājumu Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).

Referendumā tiks noskaidrots, vai iedzīvotāji atbalsta vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem saskaņā ar 25.jūnijā izteiktajiem Eiropas Komisijas (EK), Eiropas Centrālās bankas (ECB) un SVF priekšlikumiem.

Tikmēr pie vairākām bankām Grieķijā veidojas garas rindas. Finanšu ministrija paziņoja, ka no trešdienas līdz piektdienai dažas bankas varēs atvērt filiāles, lai apkalpotu pensionārus un citas personas, kurām nav debetkartes vai kredītkartes. Viņiem tiks atļauts izņemt 120 eiro trīs dienu laikā. Kopā ir atļauts strādāt piecu banku 1000 filiālēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu