Norvēģijā sākas debates par ubagošanas aizliegumu (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģijas parlaments pirmdien sāka debates par pretrunīgi vērtēto ierosinājumu aizliegt ubagošanu.

Sagaidāms, ka šī iecere tiks apstiprināta piektdien. Saskaņā ar šo likumprojektu vietējās varasiestādes varēs no vasaras sākuma aizliegt ubagošanu.

Valsts līmenī šāds aizliegums stātos spēkā 2015.gada sākumā.

Aizlieguma pārkāpējiem draudēs naudassods un līdz pat trīs mēnešu cietumsods.

Norvēģijas tieslietu ministrs Anderss Anundsens norādīja, ka pastāv saistība starp ubagošanu un noziedzību, galvenokārt zādzībām.

Norvēģijas varasiestādes skaidro, ka Oslo ir tikpat daudz kabatzagļu pastrādātu noziegumu kā Berlīnē, kur ir septiņas reizes vairāk iedzīvotāju.

Domājams, ka šāds aizliegums galvenokārt skars iebraucējus no Rumānijas. No 194 ubagotājiem, kurus 2012.gadā Oslo identificēja Norvēģijas Tieslietu ministrija, tikai septiņi bija norvēģi, bet pārējie bija Rumānijas pilsoņi.

Vairums no šiem rumāņu ubagotājiem Norvēģijā pastrādājuši noziegumus.

Līdz 2006.gadam ubagošana Norvēģijā bija aizliegta ar likumu, bet jau nākamajā gadā, kad Eiropas Savienībai (ES) pievienojās Rumānija un Bulgārija, Norvēģijā sākās šo valstu ubagu pieplūdums.

Pirmdien šis likumprojekts tika izskatīts pirmajā lasījumā, bet ceturtdien gaidāms otrais lasījums. Sagaidāms, ka Norvēģijas karalis šo aizliegumu oficiāli apstiprinās piektdien.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu