ZZS: KNAB konflikts jārisina biroja iekšienē (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja konflikts jārisina tā iekšienē; tā atrisināšanai nav nepieciešama komisija, kura vērtē biroja vadītāja Jaroslava Streļčenoka darbu, intervijā LTV raidījumam «Rīta panorāma» teica Zaļu un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis atgādināja, ka nesen viena komisija jau izvērtēja Streļcenoka darbu un vēlme veidot vēl vienu varētu būt skaidrojama ar vēlēšanu tuvošanos. Brigmanis arī skaidroja, ka neredz nekādus pārkāpumus no Streļčenoka puses, kuri varētu būt par pamatu, lai vērtētu viņa darbu. «Pietiek, ka tiek mesta šaubu ēna pār Satversmes aizsardzības biroju,» viņš piebilda.

Tāpat Brigamanis atgādināja, ka arī iepriekš bijušas problēmas KNAB, taču tās tika atrisinātas bez komisijas veidošanas.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») iepriekš skaidrojusi, ka komisija nepieciešama, lai ar politiku nesaistīti cilvēki varētu izvērtēt Streļčenoka darbības profesionalitāti.

Tās izveide pārrunāta ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kurš to, iespējams, arī vadīs. Valdības vadītāja neprognozēja, cik ilgā laikā šī pārbaude varētu tikt veikta.

Komisijā varētu būt arī Zatlers, Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, kā arī ministri.

Streļčenoks jau paziņojis, ka komisijas izveide ir mēģinājums no viņa atbrīvoties. Kā iemeslu Streļčenoks minēja savas darbības, kuras skarot arī augsti stāvošas politiskas personas.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu