Straujumas biroja vadītājs ar KNAB pārrunā komandējuma lietderību (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) biroja vadītājs Ringolds Arnītis ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Jaroslavu Streļčenoku telefoniski pārrunājis komandējuma lietderību.

Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča aģentūru LETA informēja, ka Arnītis Streļčenokam esot zvanījis pēc valdības vadītājas lūguma. Telefonsarunā nav izskanējuši nedz brīdinājumi, nedz arī doti signāli par biroja darba organizēšanu.

Šajā telefonsarunā Arnītis, atsaucoties uz Straujumas lūgumu, ieteicis Streļčenokam apsvērt kārtējā komandējuma uz Kuveitu lietderību. Šāds ieteikums izteikts, ņemot vērā viņa neseno vizīti Turkmenistānā un aktuālos jautājumus, kādi KNAB dienaskārtībā ir Latvijā.

Jau ziņots, ka KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks šodien telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» atzina, ka izjūt pret sevi vērstu politisko spiedienu. KNAB priekšnieks sacīja, ka pirms apmēram mēneša premjeres biroja vadītājs telefonsarunā viņu «brīdinājis» un «devis signālu», kā pareizāk organizēt KNAB darbu. Bez tam pēdējā laikā Streļčenoks pamanījis, ka uz viņu tiek mēģināts izdarīt politisko spiedienu arī dažādos citos veidos.

Viņš arī pauda pārsteigumu par Straujumas vakardienas paziņojumu, ka viņa rosinās veidot komisiju, kuras uzdevums būs vērtēt Streļčenoka atbilstību KNAB vadītāja amatam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu