Budžetā pamazām atgriežas prezidentūrā ietaupītā nauda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrija atgriezusi valsts kopējā budžetā 1,5 miljonus eiro no prezidentūrā ietaupītajiem līdzekļiem, šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Premjere sacīja, ka aicinājusi ministrijas domāt par kopējo budžetu, ja ir redzams, ka būs ietaupījums no prezidentūrai paredzētajiem līdzekļiem, lai šo naudu varētu izmantot racionāliem mērķiem.

Atskatoties uz līdz šim paveikto prezidentūras laikā, premjerministre pauda gandarījumu un sacīja, ka no Eiropas Savienības kolēģiem saņemtas tikai pozitīvas atsauksmes. Liels pārsteigums prezidentūras laikā bijis bēgļu kvotu jautājums, kas nācis ārpus visiem plāniem, minēja Straujuma.

Tāpat viņa vēlētos, lai tādu darba ritmu, kāds valstī bijis, strādājot prezidentūrā, varētu saglabāt arī pēc tās. Viņa gan atzina, ka ministri ir noguruši.

Vēl Straujuma sacīja, ka vēlētos paturēt labākos darbiniekus, kuri pieņemti valsts pārvaldē uz prezidentūras laiku. Skaidrs, ka visus nevarēs paturēt, teica premjerministre. Vienlaikus nevar izslēgt, ka daļa aizbrauks darbā citur, piemēram, uz Eiropas Komisiju Briselē, kuras atsevišķi pārstāvji jau esot pauduši interesi par konkrētiem cilvēkiem. «Tas gan nav sliktākais variants, ja mūsu pārstāvis strādā Eiropas Komisijā,» piebilda Ministru prezidente.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu