Rumānijas Ford nodaļa radījusi Gymkhana video

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Atzīmējot 400 000 EcoBoost sērijas dzinēju saražošanu Kraiovas rūpnīcā, Rumānijas Ford nodaļa radījusi amerikāņu autosportista Kena Bloka džimhānas stilā ieturētu video.

400 tūkstošais dzinējs, kas saskrūvēts Ford ražotnē Rumānijā, ir 1 litra trīs cilindru EcoBoost turbomotors 125 zirgspēkiem, un to paredzēts uzstādīt Ford Focus hečbekam.

Videoklipā izmantots sacīkšu Ford Fiesta automobilis, kas apgādāts ar 1,6 litru EcoBoost motoru, bet ar tā potenciālu tikt galā uzticēts 20 gadus vecajam rallistam Simonam Tempestini, kurš, starp citu, Eiropas rallija čempionāta sacensību ietvaros jau vairākkārt ir viesojies arī Latvijā.

EcoBoost sērijas dzinēju ražošanu Kraiovas rūpnīcā Rumānijā Ford sāka 2012.gadā. Toreiz uz konveijera tapa litrīgais dzinējs. Kopš 2013.gada aprīļa Rumānijā tiek ražots arī 1,5 litru EcoBoost dzinējs. Šobrīd uzņēmumā vienas dienas laikā tiek samontēti ap 700 motoru.

Kraiovā ražotie motori pēcāk tiek eksportēti uz Ford automobiļu ražotnēm Vācijā, Spānijā, Turcijā, Taivānā un Taizemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu