Balsošanai pa pastu pieteicās 2876 ārvalstīs dzīvojoši pilsoņi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās kopumā balsošanai pa pastu pieteicās 2876 ārvalstīs dzīvojoši Latvijas pilsoņi, no tiem vēlēšanās piedalījās 2369, informēja Ārlietu ministrijā.

Kā norādīja ĀM, 2009.gadā EP vēlēšanās pa pastu nobalsoja 1215 vēlētāji, kas liecina par to, ka 2014.gadā ārvalstīs dzīvojošo vēlētāju aktivitāte pieaugusi gandrīz par 50%.

Latvijas pilsoņi, kas dzīvo ārvalstīs, pieteikties balsošanai pa pastu varēja Latvijas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā vai līdz 24.aprīlim nosūtot pa pastu vai iesniedzot personīgi iesniegumu. Tāpat pieteikties balsošanai pa pastu varēja Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta telpās, kā arī tiešsaistē, izmantojot e-pakalpojumu «Reģistrācija balsošanai pa pastu vēlētājiem, kuri uzturas ārvalstīs».

Vēlēšanu iecirkņa komisija balsošanai pa pastu uz iesniegumā norādīto adresi nosūtīja balsošanas materiālus.

EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi «Vienotība», liecina CVK apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Par «Vienotību» nobalsojuši 46,19% vēlētāju, VL-TB/LNNK - 14,25%, par «Saskaņu» - 13,04%, par ZZS - 8,26%, par LKS - 6,38%.

Savukārt par «Alternative» nobalsojuši 3,73% pilsoņu, «Latvijas Reģionu apvienību» atbalstīja 2,49%, partiju «Latvijas attīstībai» - 2,12%, bet par Latvijas Sociālistisko partiju nobalsoja 1,54% vēlētāju.

Kā norādīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, par vēlēšanu norisi nav saņemtas sūdzības. «Tās ir kā instruments, lai mēs nonāktu pie vienīgā, pareizā un galīgā lēmuma. Kārtība sūdzību iesniegšanā ir liberāla, un sūdzības mums nav bijušas,» sacīja Cimdars, norādot, ka CVK uzdevums ir nodrošināt, lai visām partijām un to kandidātiem ir vienādas iespējas.

Kopumā nobalsojuši 445 225 vēlētāji, bet par derīgām tika atzītas 440 288 vēlēšanu zīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu