VL-TB/LNNK sarakstā visvairāk plusu saņēmis Zīle; visvairāk svītrojumu Brokai (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās vislielāko plusu skaitu saņēmis saraksta līderis Roberts Zīle - 39 348 plusus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Zīle saņēmis 2640 svītrojumus, kas ir mazākais svītrojumu skaits partijas sarakstā. VL-TB/LNNK otrais numurs, tieslietu ministre Baiba Broka saņēmusi 16 167 plusus, tomēr viņai bija arī visvairāk svītrojumu - 8578.

Par saraksta ceturto numuru Edvīnu Šnori vēlētāji bija ievilkuši 18 462 plusus un 4382 svītrojumus. Savukārt partijas trešais numurs Rihards Kols ieguva 3824 plusus, bet teju uz pusi vairāk svītrojumu - 7369.

Vismazāko plusu skaitu no VL-TB/LNNK saraksta saņēma Līga Jankova un Krista Veita - attiecīgi 931 un 933 plusus.

Kas uzvarējis?

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi «Vienotība», liecina CVK apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Par «Vienotību» nobalsojuši 46,19% vēlētāju, VL-TB/LNNK - 14,25%, par «Saskaņu» - 13,04%, par ZZS - 8,26%, par LKS - 6,38%.

Savukārt par «Alternative» nobalsojuši 3,73% pilsoņu, «Latvijas Reģionu apvienību» atbalstīja 2,49%, partiju «Latvijas attīstībai» - 2,12%, bet par Latvijas Sociālistisko partiju nobalsoja 1,54% vēlētāju.

Nav sūdzību

Kā norādīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, par vēlēšanu norisi nav saņemtas sūdzības. «Tās ir kā instruments, lai mēs nonāktu pie vienīgā, pareizā un galīgā lēmuma. Kārtība sūdzību iesniegšanā ir liberāla, un sūdzības mums nav bijušas,» sacīja Cimdars, norādot, ka CVK uzdevums ir nodrošināt, lai visām partijām un to kandidātiem ir vienādas iespējas.

Kopumā nobalsojuši 445 225 vēlētāji, bet par derīgām tika atzītas 440 288 vēlēšanu zīmes.

EP vēlēšanām Latvijā bija reģistrēti 14 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā iekļauti 170 deputātu kandidāti. Tādējādi uz vienu no astoņām Latvijas EP deputātu vietām pretendēja vidēji 21 deputātu kandidāts.

EP vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura jāievēl astoņi deputāti. Visās ES dalībvalstīs kopā EP jāievēl 751 deputāts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu