Urbanovičs: šis klupiens «Saskaņai» ir ļoti noderīgs (115)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klupiens Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās «Saskaņai» būs ļoti noderīgs, svētdien sacīja «Saskaņas centra» Saeimas frakcijas priekšsēdis un viens no šī politiskā spēka ilggadējiem līderiem Jānis Urbanovičs.

«Saskaņa» partiju reitingos ilgstoši ir bijusi līdere, taču sestdien aizvadītajās EP vēlēšanās pēc «Latvijas faktu» «exit poll» datiem «Saskaņa» saņēma tikai 13% atbalstu.

Urbanovičs norāda, ka apstākļi visām partijām šajās vēlēšanās bija vienādi, bet «Saskaņas» rezultātu ietekmējuši ārpolitiskie notikumi.

«Domāju, ka mums lielu lomu nospēlēja Krima. Krimas situāciju mēs nevarējām izmantot savas dialoga politikas un kompromisa meklēšanas dēļ, savukārt citi to izmantoja daudz aktīvāk un veiksmīgāk, piemēram, «Vienotība» . Tā bija viņu veiksme. Starptautiskajiem notikumiem ir bijusi ietekme, to nevar noliegt, man tas ir acīmredzams.

Es melotu, ja teiktu, ka esmu ļoti priecīgs par rezultātu. Tas ir klupiens, ja skatāmies uz reitingiem, kuri mums daudzus gadus ir bijuši,»

teica Urbanovičs.

«Šis klupiens mums ir ļoti, ļoti noderīgs. Ilgi esot reitingu galvgalī, tas rada sajūtu, ka daudzas lietas var darīt paviršāk. Domāju, ka mums šīs vēlēšanas ir ļoti vērtīgas. Es redzu, ka ir jāizdara secinājumi (..) gadā, kad gaidāms galvenais politiskais notikums - Saeimas vēlēšanas,» viņš turpināja.

Saskaņā ar Latvijas Televīzijas neoficiālajiem datiem

no «Saskaņas» saraksta ir ievēlēts ceturtais numurs Andrejs Mamikins.

Neskaidrība vēl esot par Andreja Klementjeva tikšanu EP, kas sarakstā bija trešais.

Urbanovičs uzskata, ka Mamikinam ir ļoti laba politiskā pieredze, lai gan viņš ir žurnālists un nav bijis ne Saeimas, ne pašvaldības deputāts.

«Viņam ir ļoti liela politiskā pieredze, viņš ir partijā kopš 1999.gada, bet bija apturējis darbību partijā laikā, kad bija žurnālists. Latvijā politiķi un par politiku rakstošie, rādošie, runājošie, visi ir politiķi. Ir vēl jautājums, kurš taisa vairāk politikas - žurnālists vai tas, kurš ievēlēts,» komentē Urbanovičs.

Socioloģisko pētījumu centra «Latvijas fakti» veiktās «exit poll» aptaujas dati liecina, ka sestdien notikušajās EP vēlēšanās, partija «Vienotība» ieguvusi 31,2%, «Saskaņa» - 13,1%, Nacionālā apvienība - 11,7%, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 6,2%, bet Latvijas Krievu savienība - 5,5% balsu, ziņoja Latvijas Televīzija. Aptaujas ietvaros aptaujāti 14 tūkstoši balsotāji, bet 22% nav vēlējušies atbildēt, par ko ir balsojuši.

Provizoriskos vēlēšanu rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija paziņos svētdien plkst.24.

Komentāri (115)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu