Vaira Vīķe-Freiberga: ir piepildījies pareģojums, ka prezidents ievēlēts no ZZS

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien, 3. jūnijā 5. lasījumā Saeima ievēlēja par Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Par vēlēšanu gala rezultātiem un vēlēšanām kopumā, ar viedokli dalās bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Vaira Vīķe-Freiberga

Viņasprāt, ir piepildījies pareģojums, ka prezidents tiek ievēlēts no Zaļo un Zemnieku savienības (ZSS). Pamatojums: no vienas koalīcijas partijas (Nacionālās apvienības) pārstāvis pārstāv Saeimas priekšsēdētāja amatu, bet otras (Vienotības) tiek ieņemts Ministru prezidenta krēsls. Šā iemesla dēļ, trešajai (ZZS) koalīcijas partijai tika atvēlēts prezidenta amata krēsls.

Bijusī prezidente uzsver, ka Vējonis tika ievēlēts, pateicoties atsevišķiem deputātiem, kas sākumā deklarēja, ka balsos par vienu prezidenta kandidātu, bet beigās nostāju mainīja.

«Ir pēdējais laiks prezidenta vēlēšanas padarīt par atklātām, lai tauta zina, par kuru kandidātu balsoja Saeimas deputāti,»

uzskata Freiberga.

Tomēr, bijusī prezidente no sirds apsveic Vējoni kā jauno Latvijas Valsts prezidentu, un vēl viņam veiksmi.

Valdis Zatlers

Bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ir gandarīts, ka prezidents tika ievēlēts šodien. Bet, kas īsti šodien notika politiskajā virtuvē, to īsti neuzzinās neviens.

«Tā ir pozitīva zīme, ka prezidents tika ievēlēts šodien,» pauž bijušais Latvijas Valsts prezidents.

Zatlers uzskata, ka Vējonis tika ievēlēts, jo ir koalīcijas politiskā figūra, kas spēja atrast kompromisu un atlikušās balsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu