General Motors ASV atsauc vēl 2,4 miljonus auto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) otrdien paziņoja, ka Savienotajās Valstīs atsauc papildu 2,4 miljonus automašīnu saistībā ar drošības riskiem.

Tādējādi kopumā GM šogad ASV jau atsaukusi vairāk nekā 13 miljonus automobiļu, kas ir vairāk par kompānijas kopējo tirdzniecības apjomu pērn.

Jaunākais atsaukums saistīts ar iespējamiem drošības jostu un gaisa spilvenu defektiem, kā arī iespējamiem aizdegšanās riskiem.

Chevrolet Silverado LT 2500HD (2015)
Chevrolet Silverado LT 2500HD (2015) Foto: General Motors

Vairums automobiļu šajā jaunākajā atsaukumā ražoti laika periodā no 2004.gada līdz 2010.gadam, lai arī atsaukums aptver arī nelielu skaitu jauno automašīnu.

Jau ziņots, ka ASV valdība GM piemērojusi 35 miljonu dolāru (25,5 miljonu eiro) naudassodu par kavēšanos īstenot automašīnu atsaukšanu saistībā ar aizdedzes defektiem.

Šis ir lielākais naudassods, kādu ļauj piemērot ASV likumdošana.

Automašīnu atsaukumi GM šā gada pirmajos trīs mēnešos jau izmaksājuši 1,3 miljardus dolāru, un uzņēmums lēš, ka tie aprīļa-maija periodā izmaksās vēl aptuveni 400 miljonus dolāru.

Pontiac G6 GT Sedan (2008)
Pontiac G6 GT Sedan (2008) Foto: General Motors
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu