Pulsar – auto, ar kuru Nissan vēlas izkonkurēt VW Golf (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Ar modeli Pulsar Nissan šā gada 2014.gada rudenī oficiāli un ar lielām ambīcijām atgriezīsies klasisko hečbeku segmentā, kur modelis, pēc kā tiekties, ir Volkswagen Golf.

2006.gadā Nissan pārtrauca modeļa Almera ražošanu un pievērsās kompaktajiem krosoveriem. Konkrētāk – modelim Qashqai. Lai arī tas ir ārkārtīgi populārs un, kā novērots praksē, pircējus atrod pats, japāņi atskārtuši, ka kompaktklases hečbeki nepelnīti aizmirsti un ar potenciālu. Noteikti arī tāpēc, ka īpatnējai kompaktklases modelis Tiida tā arī nespēja atrast pietiekami daudz redzīgu acu un dzirdīgu ausu pāru.

Foto: Nissan

Šā gada rudenī Nissan cer situāciju labot, izlaižot Pulsar – kompaktklases hečbeku klasiskā šā jēdziena izpratnē. Pie tam ar vārdu, kas Nissan klāstā sastopams kopš 1978.gada, tiesa, pārsvarā Āzijas un Austrālijas tirgos, raksta vācu auto motor und sport.

Pulsar, ko Nissan ražos savā Barselonas rūpnīcā, ir 4,385 metrus garš un ar 2,70 metrus garu riteņu bāzi. Tā ir par 7 cm garāka nekā Golf un ir iecerēta kā plašāka un ērtāka aizmugurējā sēdekļa garants.

Motorizācijas jomā Nissan piedāvās jau no Renault-Nissan alianses pazīstamos neliela darba tilpuma dzinējus. Starp tiem bū 1,2 litru benzīnnieks ar 115 ZS un 190 Nm, kā arī 1,5 litru dīzeļdzinējs ar 110 ZS un 260 Nm. 2015.gadā motoru klāstu papildinās 1,6 litru agregāts ar 190 zirgspēkiem. Caur manuālo vai CVT bezpakāpju automātisko pārnesumkārbu dzinēju vilkme tiks novadīta tikai priekšējiem riteņiem.

Nissan Pulsar sākuma cenu koridors pagaidām netiek atklāts.

Foto: Nissan
Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu