Arī SBRE tiesāsies par arestētajiem līdzekļiem Rīgas pils ugunsgrēka lietā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai risinātu jautājumu par uzņēmuma kontos arestētajiem līdzekļiem Rīgas pils ugunsgrēka izmeklēšanas lietā, Rīgas pilsētas centra rajona tiesā vērsies arī Rīgas pils rekonstrukcijas ģenerāluzņēmējs būvnieku pilnsabiedrība «SBRE» un uzņēmums «RE&RE», aģentūrai BNS pavēstīja uzņēmumā RE&RE. Tiesā vērsusies arī «Skonto Būve».

«Nav izprotams procesa virzītāja pieņemtais lēmums par arestu uzlikšanu visiem uzņēmumu kontiem un automašīnām Rīgas pils ugunsgrēka izmeklēšanas lietā. Ņemot vērā, ka procesa virzītājs atteicies to pārskatīt, norādot, ka lēmuma pārskatīšana par uzliktajiem arestiem ir tiesas kompetencē, esam vērsušies Rīgas pilsētas centra rajona tiesā,» sacījis «Skonto būve» valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

Jau ziņots, ka saistībā ar Rīgas pils ugunsgrēku policija aizdomās tur trīs cilvēkus, tāpat policija iesaldējusi divu juridisko personu kontus un uzlikusi arestu vairāk nekā 100 dažādiem transporta līdzekļiem. Kopumā policija iesaldējusi divu juridisko personu 62 banku kontus, kā arī uzlikusi arestu 111 dažādiem transporta līdzekļiem.

Uzņēmumi iepriekš norādīja, ka lēmums par kontu iesaldēšanu bijis nepamatots.

Tāpat vēstīts, ka 2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī, kur noritēja rekonstrukcija, izcēlās ugunsgrēks. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā – 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā – 200 kvadrātmetru platībā.

Pēc Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) pieaicinātā Igaunijas ekspertīžu biroja «H-ekspertii» slēdziena, ugunsgrēks izcēlies vietā, kas ir nodota būvnieku rīcībā, bet ugunsgrēka iemesls bijusi dzirkstele.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu