Uz Strīķes vietu uzrunātais kandidāts Višņevskis atgriezies policijā (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Drošības policijā (DP) atgriezies strādāt izmeklētājs Aldis Višņevskis, kurš uz īsu brīdi bija aizgājis no darba DP, jo pretendēja uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes vietu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

7.februārī KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks jau trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei. Lai arī Strīķe KNAB priekšnieka lēmumu pārsūdzēja tiesā, Streļčenoks martā viņas vietu piedāvāja savam bijušajam studiju biedram Višņevskim, kurš tam piekrita.

Višņevskis uzreiz jaunos darba pienākumus nevarēja veikt, jo Satversmes aizsardzības birojam (SAB) vajadzēja lemt par atbilstošas valsts noslēpuma pielaides piešķiršanu. Aprīļa sākumā Višņevskis no DP aizgāja, savukārt 10.aprīlī pirmās instances tiesa atcēla Streļčenoka lēmumu par Strīķes atbrīvošanu no amata, kas Višņevskim liedza karjeras veidošanu KNAB.

Pēc Strīķes atjaunošanas amatā Višņevskis par saviem nākotnes plāniem uz vairākkārtējām aģentūras LETA elektroniskā pasta vēstulēm neatbildēja, taču tagad viņš ir atgriezies darbā DP. DP gan LETA teica, ka personāla politikas jautājumu iestāde nekomentējot.

Višņevskis līdz šim DP bija pielicis roku vairāku skaļu krimināllietu izmeklēšanā. Starp tādām ir kuģa «Arctic Sea» sagrābšana, Moldovas ieroču lieta un bijušās Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas prokurores korupcijas lieta. Amatpersona arī izmeklēja kriminālprocesu par dokumenta nopludināšanu, kas saistīts ar aviokompānijas «airBaltic» ilggadējā vadītāja Bertolta Flika prasību pret valsti. Saistībā ar šo kriminālprocesu DP bija veikusi dažādas izmeklēšanas darbības arī Latvijas Televīzijas Ziņu dienestā.

Jau ziņots, ka amatus KNAB Streļčenoks piedāvāja trīs amatpersonām - DP darbiniekiem Višņevskim un Jānim Rozem un Valsts policijas amatpersonai Intaram Opolajam. SAB vajadzēja lemt, vai trijotne ir atbilstoša saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Pagaidām darbu KNAB sācis Roze, kurš ieņem Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu