«Gada lielģimene 2014»: piecu bērnu Moiseju ģimene

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11.maijā, sagaidot Starptautisko ģimenes un Mātes dienu, Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisinājās Lielo ģimeņu diena, kurā ar BIGBANK atbalstu piedalījās vairāk nekā 150 daudzbērnu ģimenes no visas Latvijas, un «Gada lielģimenes 2014» titulu ieguva Moiseju ģimene no Daugavpils.

Moiseju ģimeni konkursam pieteica bērnu māsīca Karīna Oborune, kas apbrīno savas tantes Nadeždas apņēmību: «Izvirzīju viņas kandidatūru konkursam, tāpēc, ka, neskatoties uz to, ka viņa bija bezdarbniece un

piecu bērnu māte, kuras vienīgie ienākumi bija ģimenes pabalsts astoņu latu apmērā, viņa uzdrīkstējās, riskēja un palika Latgalē,

lai sāktu bioloģisko lauksaimniekošanu. Viņa ir «atdzimusi» pati, apguvusi pilnīgi jaunas iemaņas, palīdzējusi reģionam un cilvēkiem, radot jaunas darba vietas, piedaloties konferencēs, semināros, izstādēs, pilsētas svētkos. Visa ģimene ir talantīga – bērni aizraujas ar mūziku un sportu, ir dažādu konkursu laureāti un vienmēr gatavi cits citu atbalstīt un palīdzēt.»

Moiseju ģimenes dēls Edgars: «Par balvu esam pārsteigti, jo vēl pirms brīža nezināju, ka esam pieteikti konkursam, tad sekoja uzaicinājums uz Rīgas Zooloģisko dārzu, bet dienas beigās paziņo, ka esam uzvarējuši. Sajūta ir neaprakstāma.» Arī sešgadīgā Alise bija tik priecīga par saņemto balvu, ka visiem klātesošajiem veltīja dziesmu. Abus papildinot, māsa Santa norāda: «Visvairāk

man ir prieks par mammas smaidu, neskatoties uz to, ka ceļš uz pasākumu bija nogurdinošs

un arī laiks nelutināja. Vēlos visām mammām teikt paldies par to, ko viņas dara, jo zinu, ka mēs to sapratīsim tikai tad, kad paši būsim vecāki.»

«Lielo ģimeņu diena norisinās jau astoto gadu. Kādam tas var likties daudz, bet, tā kā pats esmu uzaudzis trīs bērnu ģimenē, zinu, ka laiks tur paskrien kā mirklis. Paldies tiem vecākiem, kas nav nobijušies audzināt vairākus bērnus! Mēs pat nenojaušam, kādu centību, rūpes, dzīvesgribu un darba sparu ikdienā prasa šādas ģimenes vadīšana. Taču lielām ģimenēm pieder mūžīgais dzinējspēks, kas ražo prieku, enerģiju un garīgo bagātību,» pārdomās dalās Artis Bērziņš, BIGBANK vadītājs Latvijā.

Titulam «Gada lielģimene 2014» un 1000 eiro balvai līdz maijam varēja nominēt ikvienu saliedētu, darbu mīlošu un aktīvu Latvijas ģimeni, kurā aug trīs un vairāk bērnu. Titula ieguvēju noteica komisija, kurā darbojas Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks, Lielo ģimeņu dienas patronese Zane Vaļicka un BIGBANK pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu