EP deputāta kandidāts Guščins mītiņā gāna Ukrainas valdību (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Jelgavā mītiņā par godu «Uzvaras dienai» Eiropas Parlamenta (EP) deputāta kandidāts Viktors Guščins («Latvijas Krievu savienība») nosauca Ukrainas valdību par neonacistiem un pauda nožēlu, ka Eiropā tā tiek atbalstīta.

Svinīgās uzrunas laikā Guščins, kuru pieteica tikai kā vēsturnieku, lakoniski pauda cieņu kara dalībnieku piemiņai, informēja par kādu Krievijā, Kurskā, notikušu vēsturnieku forumu, kurā no bijušās Padomju Savienības neesot bijis vienīgi Igaunijas pārstāvja, bet uzrunas turpinājumā viņš pauda savu redzējumu par krīzi Ukrainā.

Guščins rezumēja, ka šogad Ukrainā «bruņota apvērsuma» rezultātā pie varas esot nākuši «neonacisti», un viņam esot baisi, ka gan Eiropas Savienība (ES), gan Latvijas valsts atbalsta «bruņotu apvērsumu» Ukrainā, ka Latvija un ES atbalstot, viņaprāt, neonacistus.

«Mēs nedrīkstam klusēt! Mums jāiestājas par savu taisnību,» pēc situācijas izklāsta mudināja EP vēlēšanu deputātu kandidāts.

Tas saskan ar biedrības «Veče» portālā «svoi.lv» 7.maijā vienlaikus ar Krievijas portālu «rubaltic.ru» publicēto Guščina rakstu, kurā viņš skaidro, ka, viņaprāt, līdztekus Ukrainas «neonacistu» valdībai arī Latvijā valsts pārvaldē neonacisms pieņemoties spēkā. Guščins pauž, ka Amerikas Savienotās Valstis (ASV) ir ieinteresētas Latvijas kā sabiedrotās atbalstā, tāpēc ASV un Rietumi kopumā «aizverot acis» uz to, ka Latvijā pieņemoties spēkā «neonacisma ideoloģija».

Kā ziņots, šodien Jelgavā, Stacijas parkā, pie piemiņas zīmes «Jelgavas atbrīvotājiem no nacisma» Otrajā pasaules karā kritušo pieminētāju svinīgais mītiņš par godu «Uzvaras dienai» pulcēja aptuveni 200 cilvēku, kas ir aptuveni uz pusi mazāk nekā divos iepriekšējos gados. Aptuveni puse mītiņotāju ieradās, jau rotājušies ar gvardes jeb Georga lentītēm, kuras pasākuma vietā šogad netika dalītas.

Mītiņā uzrunu teica arī Jelgavas novada domes deputāte un «Saskaņas centra» (SC) sociāldemokrātiskās partijas «Saskaņa» Jelgavas novada organizācijas valdes priekšsēdētāja Zenta Tretjaka, kā arī uzrunas teica mītiņa organizētājas - Jelgavas krievu kultūras biedrības «Veče» - priekšsēdētāja Valentīna Kudrjavceva, citas Jelgavas krievu kultūras biedrības «Istok» pārstāve, kara veterāni, militāro pensionāru un demobilizēto kareivju biedrību un citu nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri savas uzrunas teica krievu valodā.

Vienīgās uzrunas latviešu valodā teica Latviešu strēlnieku apvienības Jelgavas nodaļas priekšsēdētājs Dainis Zariņš un pasākuma vadītāja.

Mītiņā piedalījās arī SC Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada nodaļu biedri, tostarp Jelgavas pilsētas domes deputāts, Rīgas Brīvostas valdes loceklis un sociāldemokrātiskās partijas «Saskaņa» Jelgavas nodaļas valdes priekšsēdētājs Ivars Jakovels, bet viņi uzrunas neteica un nolika ziedus pie piemiņas akmens.

Pēc mītiņa Jelgavā šodien notiek piemiņas brīži ar ziedu un vainagu nolikšanu pilsētas kapsētās, kam vakarā sekos izklaides pasākumi Uzvaras parkā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu