Uzņēmums bez nepieciešamās atļaujas sniedz autoservisa pakalpojumus policijai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) partijas biedra, Rīgas sabiedriskā transporta jomā strādājošā Aleksandra Brandava uzņēmums «B serviss» remontē un mazgā uzņēmuma «Rīgas mikroautobusu satiksme» (RMS) mikroautobusus un ir uzvarējis konkursus Valsts policijā par automašīnu mazgāšanu un Aizsardzības ministrijas struktūrās par auto remontu, taču Valsts vides dienests (VVD) uzskata, ka uzņēmumam nemaz nav tiesību sniegt šādus pakalpojumus, jo tas nav nokārtojis nepieciešamo piesārņojošas darbības atļauju.

Kā vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga», iespējams, VVD Brandava uzņēmuma darbību varētu apturēt. VVD Piesārņojuma kontroles daļas vadītāja vietnieks Jānis Lapsiņš stāstījis, ka saskaņā ar esošo likumdošanu pirms darbības uzsākšanas visām auto darbnīcām ir jāsaņem C kategorijas piesārņojošas darbības apliecinājums. Uzņēmumiem, kuri piesārņo vidi, dienestam jāziņo, kas tiek darīts, lai tas nenotiktu. Ja vides inspektori konstatē, ka likumi nav pildīti, firmai draud atbildība no administratīvā soda līdz pat darbības apturēšanai.

«Mēs pārbaudījām - mūsu rīcībā esošajos sarakstos šāds uzņēmums nav, tam nav izsniegts šāds apliecinājums,» sacījis Lapsiņš, skaidrojot, ka līdz ar to uzņēmums nedrīkstētu nodarboties ar autoservisa pakalpojumu sniegšanu un auto mazgāšanu.

Brandavs pats bijis cieši pārliecināts, ka viņa uzņēmumam visas atļaujas ir. «Man viss ir kārtībā, cik es zinu, man viss ir kārtībā, visas licences ir, un man kā īpašniekam zināms, ka mums viss ir un viss notiek, visas nepieciešamās licences ir pilnīgā kārtībā. To es absolūti zinu,» apgalvojis Brandavs. Vēlāk «B-serviss» vadītājs gan atzinis, ka viss nav kārtībā un uzņēmums tikai tagad vērsies VVD pēc vajadzīgajiem dokumentiem. Tos pieprasījis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas izsludinājis konkursu par sava transporta mazgāšanu.

Uzņēmums «B serviss» ir dibināts 2009.gadā Bauskas novadā, bet īsi pēc dibināšanas pārcēlies uz Rīgu, piereģistrējoties Pļavnieku daudzstāvu mājas dzīvoklī. Firmas pamatdarbība ir auto remontēšana, bet īpašnieks - Brandavs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu