ASV pie Filadelfijas no sliedēm noskrējis vilciens; ir upuri un desmitiem cietušo

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie ASV pilsētas Filadelfijas otrdienas vakarā noskrēja no sliedēm reģionāls pasažieru vilciens, tā avārijā gāja bojā vismaz pieci cilvēki un tika ievainoti vairāki desmiti, paziņoja Filadelfijas ugunsdzēsēji.

(precizēta informācija par upuriem)

Ārkārtas situāciju darbinieki informēja, ka seši ievainotie ir kritiskā stāvoklī, bet 53 citi guvuši vieglākus ievainojumus. Upuru un cietušo skaits vēl var pieaugt.

Dzelzceļa kompānijas «Amtrak» 188.vilciens brauca no Vašingtonas uz Ņujorku. Vilcienam noskrienot no sliedēm, lokomotīve un vismaz seši vagoni apgāzās vai tika deformēti.

Katastrofas vietu pēc tumsas iestāšanās pārmeklēja desmitiem ārkārtas situāciju darbinieku ar kabatas baterijām un trepēm, meklējot izdzīvojušos. Ugunsdzēsēji paziņoja, ka pieprasījuši helikopterus papildu apgaismojuma nodrošināšanai.

Avārijas brīdī vilcienā bija 243 cilvēki, tai skaitā pieci apkalpes locekļi.

Bijušais ASV kongresmenis Patriks Mērfijs, kurš bija restorānvagonā un nav cietis, pastāstīja, ka avārijas brīdī vilciena ātrums bija 60 līdz 70 jūdžu (97 līdz 113 kilometri) stundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu