Mūzika dvēseles mieram un piepildījumam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir teiciens, ka mūzika ir Dieva valoda. Mīlestības valoda. Mūzika spēj mūs iepriecināt, tā spēj mūs nomierināt, mēs varam pacelties augstāk par zemi un lidot, mēs varam sajust skumjas un līdzjūtību. Caur mūziku mēs jūtam.

No 10. līdz 13. jūnijam Nītaurē, viesu namā «Pie Ezerrozēm», norisināsies jogas studijas Aura Yoga retrīts. Devēseles retrīta Prieka Spārni laikā dalībnieki divus vakaru baudīs muzikālus priekšnesumus kopā ar «Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu» un jogas pasniedzēju Tatjanu Bindi, kokles virtuozi Laimu Jansoni un Raimondu Tigulu.

Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta un jogas pasniedzējas Tatjanas Bindes koncerts «Mūzika. Mandala. Meditācija. Mijiedarbe» plašākai sabiedrībai bija dzirdams pērnā gada aprīlī koncertzālē H2O. Netradicionālā deja, kura balstīta uz jogas asanām, kombinācijā ar mūsdienu akadēmisko mūziku veido daudzdimensionālu mākslas darbu un atver jaunus mūzikas uztveres slāņus. Jogas pasniedzējas, aktrises, dejotājas un jogas centra «Bindu» vadītājas Tatjanas Bindes plastika un kustību izteiksme mijiedarbojas un izriet no mūzikas brīžiem apcerīgā, brīžiem koncentrēti introvertā satura.

Kokles virtuozes Laimas Jansones un komponista, hanga atskaņotāja Raimonda Tigula duetu esam dzirdējuši jau vairākkārt – Lielās Mūzikas balvas 2013 pasniegšanas ceremonijā, fonda «Viegli» rīkotajā «Laiks Ziedonim» cildināšanas ceremonijā pērnā gada maijā un vairākos citos koncertos. Laimas un Raimonda duetā ir jūtama ļoti cieša saikne, kur savstarpējā «mūzikas saruna» saprotama jau no acu skatiena. Dvēsles retrīta laikā piedzīvosim vēl nedzirdētu šā dueta muzikālo baudījumu - Nakts meditāciju meža ieskautajā Ezerrožu ezerā. Apgulsimies zālē, aizvērsim acis un ļausimies meditācijai, kuru vadīs mūzika, atbalsis, ezers un mežs.

Retrīta programmā

  • Rīta meditācija un madalu terapija – dziedināšanai, sevis izzināšanai, garīgai attīstībai, meditācijai kopā ar mandalu terapeiti Sarmīti Makarovu.

  • Etnogrāfiskā joga - brīdī, kad apzinies savas saknes, kļūsti spēcīgāks un pārliecinātāks par sevi, mugura iztaisnojas, acu skats kļūst skaidrāks un tiešāks. Tu zini, kas esi un kurp dodies. Nodarbību vada Kristīne Kutuzova.

  • bodyART® Strenghth iedvesmojošās pasniedzējas Lauras Timoško vadībā. Apzināsimies un stiprināsim mūsu ķermeņa, prāta un dvēseles kopumu.

  • Akrojoga – mācīsimies uzticību, cieņu, paļaušanos, izstiepsim nogurušos muskuļus un sniegsim viens otram Taizemes masāžas dziedinošo pieskārienu. Nodarbību vada akrojogas pasniedzēja Ilze Jēče.

  • Afro dejas mežonīgos afrikāņu ritmos dejosim kopā ar enerģisko Ingu Kazaku.

  • Mācīsimies par sievietes un vīrieša attiecībām – kopīgo un atšķirīgo. Lekciju vada Guna un Viktors Supes.

  • Koncerts «Mūzika. Mandala. Meditācija. Mijiedarbe» kopā ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu un jogas pasniedzēju Tatjanu Bindi. Piedzīvosim akadēmiskās mūzikas un jogas mākslas sastapšanos vienuviet.

  • Nakts meditācija «Ūdens elpa» kopā ar meditācijas skolotāju Valdi Svirski, kokles improvizatori Laimu Jansoni un Raimondu Tigulu (hangs). Baudīsim kokles un hanga skaņas mijiedarbību dabas akustikā.

  • Dvēseles dziedināšanas ceļš 3 km garumā mums ļaus dziļāk ielūkoties sevī. Mācīsimies piedot, pieņemt, atlaist dziļi mītošo aizvainojumu, atbrīvoties no dusmām, ieelpot brīvību un mieru, iedēstīt atdzimšanas sēkliņu.

  • Gleznošana, pēršanās pirtī un masāžas brīvajos brīžos.

Dalības maksa

150,- EUR – cenā iekļauta ēdināšana, pamatnodarbību, lekciju un koncertu apmeklējums, izdales materiāli, nakšņošana EKO koka mājiņās ar labierīcībām un dušu ārpus tām.

180,- EUR – cenā iekļauta ēdināšana, pamatnodarbību, lekciju un koncertu apmeklējums, izdales materiāli, nakšņošana Muižas vai Saimnieka mājā.

Retrīta dalībnieku reģistrācija līdz 4. jūnijam.

Retrīts norisināsies viesu namā «Pie Ezerrozēm» – vietā, kur klusums un miers apskauj un neļauj skriet, ezera un meža smarža piepilda un apbur. Viesu nams atrodas Nītaures novadā 8 km attāluma no Nītaures.

Veģetāro maltīti trīs reizes dienā nodrošinās veģetārās kafejnīcas Garuda profesionālie pavāri.

Vairāk informācija par Dvēseles retrītu Prieka Spārni: www.aura-yoga.org. Pieteikumus sūtīt aurayogalv@gmail.com

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu