Kataras jaunajā lidostā ierodas pirmā komerciālā reisa lidmašīna

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kataras jaunajā lidostā, kuras atklāšana vairākkārt bija atlikta un kuras izbūves izmaksas sasniedza 15,5 miljardus ASV dolāru (11 miljardus eiro), trešdien nolaidās pirmā komerciālā reisa lidmašīna.

Zemo cenu lidsabiedrības «flydubai» lidmašīna no Dubaijas bija pirmā komerciālā reisa lidmašīna, kas nolaidās Hamada Starptautiskā lidosta.

Pirms šī reisa jaunajā lidostā ieradās aviokomānijas «Qatar Airways» lidmašīna ar apmēram 130 īpašiem viesiem, tostarp četriem ministriem, vairākām civilās aviācijas amatpersonām un žurnālistiem.

Kataras Civilās aviācijas pārvaldes vadītājs Abdulazizs Mohammuds al Noaimi sacīja, ka jūras piekrastē atklātās lidostas, kuras būvdarbi sākās 2007.gadā un kurā strādā 50 tūkstoši cilvēku, izmaksas sasniedza 15,5 miljardus ASV dolāru.

Sākotnēji lidosta apkalpos desmit aviokompāniju reisus, bet citas lidsabiedrības, tostarp «Qatar Airways» to izmantot sāks 27.maijā, informēja lidostas amatpersonas.

Kataras bijušā emīra vārdā nosauktās lidostas atklāšana sākotnēji bija plānota pērn 1.aprīlī, tomēr neatbilstības drošības standartiem dēļ atklāšana tika atlikta.

Lidosta, kas aizvieto veco Dohas Starptautisko lidostu, sākotnēji varēs apkalpot 30 miljonus pasažieru gadā, bet tās atbalstītāji cer būvdarbus pilnībā pabeigt 2020.gadā, lai lidosta varētu apkalpot 50 miljonus pasažieru gadā.

Lidosta atrodas 29 kvadrātkilometrus plašā teritorijā. Tai ir divi 4,85 un 4,25 kilometrus gari skrejceļi.

Terminālis atrodas uz 60 hektārus liela zemes gabala.

Naftas un gāzes resursiem bagātā Katara ir ieguldījusi daudz līdzekļu infrastruktūrā, gatavojoties 2022.gada Pasaules kausa izcīņas futbolā fināla turnīra uzņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu