Peugeot prezentē par F-1 ātrāku konceptauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Radīt virtuālu supermašīnu, ar ko braukt iespējams tikai ciparu vidē, turklāt arī tikai tad, ja braucēja rīcībā ir Sony PlayStation3 konsole un spēle Gran Turismo 6, ir gluži vai katra sevi cienoša autoražotāja pienākums. Protams, tas ir joks, taču vairāki autoražotāji jau ir paguvuši šādus auto radīt. To vidū ir Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen un tagad arī Peugeot, kā dizaina studijā tapis Vision Gran Turismo automobilis.

Peugeot meistardarbs ir virtuāls, tomēr tā specifikācijas sola reibinošas braukšanas sajūtas. Proti, automobiļa svara un jaudas attiecība ir 1:1 (875 kilogrami pret 875 zirgspēkiem), un tas palīdz paātrinājumu līdz 100 km/h īstenot vien 1,73 sekundēs. Cik viegli būtu uzbūvēt šādu auto lietošanai reālajā dzīvē, taču Gran Turismo spēles kūrētājam Kazunori Jamauči šāds Peugeot noteikti būs pa prātam. Starp citu, tieši viņš vērsās ar aicinājumu pie pasaules autoražotājiem izmantot iespēju un radīt unikālus superauto, pie viena tādā veidā atzīmējot spēles 15. gadskārtu.

Peugeot atzīmē, ka kompānijas dizaineri strādājuši roku rokā ar Peugeot Sport inženieriem, lai radītu auto, kam piemistu visas augstas veiktspējas izturības sacīkšu auto īpašības un kuru būtu patiess prieks redzēt Gran Turismo 6 augstas izšķirtspējas vidē. Sadarbības rezultāts ir auto, kura aerodinamiskā, tikai 104 cm augstā virsbūve vien vēsta par ātrumu un izcilu turēšanos pie ceļa seguma.

Par piedziņas agregātu šim konceptuālajam virtuālās vides auto izvēlēts 3,2 litru V6 benzīna motors, un tam atvēlēta vieta pirms aizmugurējās ass. Tā vilkme caur sešu pakāpju manuālo transmisiju tiek novadīta pilnpiedziņas sistēmai un tālāk 22 un 23 collu riteņiem, kas uzstādīti attiecīgi uz priekšējās un aizmugurējās ass.

Peugeot Vision Gran Turismo būs pieejams sešās dažādās krāsās un tiks izlaists līdz ar kārtējo Gran Turismo 6 atjauninājumu.

Lai uzzinātu pēdējos jaunumus par Peugeot Vision Gran Turismo, francūži aicina tīmeklī izmantot mirkļbirku #PeugeotVisonGT.

Foto: Peugeot
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu