Draveniece pārsūdzējusi sev nelabvēlīgo spriedumu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja llze Draveniece pārsūdzējusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, ar kuru noraidīts viņas pieteikums par atjaunošanu amatā.

Kā norādīja tiesas priekšsēdētāja palīdze Oksana Hvostova, apelācijas sūdzība tiesā saņemta piektdien, 25.aprīlī, un tagad tiesai septiņu dienu laikā ir jāpieņem lēmums par apelācijas sūdzības pieņemšanu, atteikumu to darīt vai sūdzības atstāšanu bez virzības.

Jau ziņots, ka Draveniecei KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks pagājušajā gadā piemēroja divus disciplinārsodus. 27.jūnijā viņai par nolaidīgu amata pienākumu pildīšanu un amata pienākumu nepildīšanu tika noteikta mēnešalgas samazināšana, bet 19.septembrī par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu viņa atbrīvota no amata.

Draveniece bija viena no trīs amatpersonām, kuras pagājušajā gadā izpelnījās KNAB vadības kritiku par darbu 2012.gadā. Streļčenoks viņu bija novērtējis ar «E» līmeni, kas nozīmē, ka viņas darba izpilde nesaskan ar prasībām attiecīgajā nozarē, visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi. Pārējās divas kritizētās amatpersonas bija bijusī KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Dravniece Streļčenoka lēmumu apstrīdēja tiesā. Administratīvā rajona tiesa pērn oktobra vidū atteicās pieņemt Dravenieces pieteikumu, kurā viņa pārsūdzējusi KNAB priekšnieka lēmumu par viņas atbrīvošanu no amata. Pieteikums netika pieņemts, jo KNAB priekšnieka rīkojums izdots privāto tiesību jomā un tā pārbaude nav pakļauta administratīvajai tiesai. Draveniece vērsās Augstākās tiesas Senātā, taču arī šīs tiesu instances lēmums bija viņai nelabvēlīgs. Tad Draveniece vērsās Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 10.aprīlī atcēla KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata un Strīķe ir atgriezusies darbā KNAB.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu