«Kreiss» no «Domeniksa» iegādāsies 200 kravas automobiļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Autopārvadājumu uzņēmums «Kreiss» noslēdzis līgumu ar SIA «Domenikss» par 200 kravas automobiļu iegādi, informēja uzņēmumā.

Maija pirmajās dienās «Domenikss» nodeva pirmos 35 no 200 «Mercedes-Benz Actros» kravas automobiļiem, ko iegādājies autopārvadājumu uzņēmums «Kreiss».

«Domeniksa» valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska skaidro, ka šis ir vērienīgs darījums - «Kreiss» iegādājies jaunāko un modernāko tehnoloģiju apvienojumu kravas automobilī «Actros». «Apstākļos, kad kravu pārvadājumu nozarē asi palielinās konkurence, «Mercedes-Benz» vilcēji ir lieliska investīcija, lai pilnvērtīgi konkurētu ar citiem tirgus dalībniekiem ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās,» uzskata Sadauska.

«Mercedes-Benz Actros» automobiļi ir aprīkoti ar «FleetBoard» sistēmu, kas ļaujot sekot un analizēt automobiļa ekspluatācijas parametrus, vadītāja braukšanas stilu, atrašanās vietu un darba laika kontroli. «Actros» PPC sistēma efektīvi vadot ātrumkārbu atkarībā no ceļa reljefa.

«Kreisa» līdzīpašnieks Sergejs Zaļizko norāda, ka, domājot par autovadītāju komfortu un drošību, visiem 200 automobiļiem ir nodrošināts pilns drošības aprīkojums, kurā ir stabilitātes kontroles sistēma, aktīvā bremzēšanas sistēma, aktīvā kruīza kontrole, noguruma asistents, joslu brīdinājuma sistēma un drošības spilvens.

Kā liecina «firmas.lv» informācija, «Kreiss» 2013.gadā bija līderis Latvijas auto kravu pārvadājumu nozarē. Uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 102,3 miljoni eiro, bet peļņa - 8,6 miljoni eiro. «Kreiss» 2013.gadā nodarbināja 1588 cilvēkus. Uzņēmums vienādās daļas pieder Zaļizko un Andrejam Kuzņecovam.

«Domenikss» 2013.gadā strādājis ar 56 082 eiro peļņu, kas ir 12 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, liecina SIA «Firmas.lv» informācija. 2012.gadu «Domenikss» noslēdza ar 674 055 eiro peļņu. «Kreiss» 2013.gadā strādājis ar 8,6 miljonu eiro peļņu, un tas ir nedaudz mazāk kā gadu iepriekš, kad peļņa bija 9,7 miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu