Lexus kompaktais krosovers

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Tā kā publikas atsauksmes bija pozitīvas, Lexus nolēma konceptuālo LF-NX pielāgot masveida ražošanai, un attiecīgais sērijveida modelis nu ir sagatavots un tiks prezentēts Pekinas auto izstādē pēc nedaudz vairāk kā nedēļas.

Par NX nodēvētais auto ir Lexus zīmola pirmie soļi kompakto premium krosoveru segmentā. Par to, ka šāds plāns ietilpst kompānijas stratēģijā, liecināja pērn Frankfurtes auto šovā un Tokijas automobiļu izstādē parādītie LF-NX konceptauto.

Kā redzams pirmajos oficiālajo attēlos, NX ir krietni vien piezemētāks nekā krāšņais konceptauto. Tai pašā laikā Lexus jaunā dizaina valoda šajā auto ir tikpat labi saskatāma kā visos pārējos japāņu zīmola automobiļos. Var pat teikt, ka tā ir evolucionējusi un demonstrē, kādas izmaiņas gaidāmas feisliftētajos citu klašu un tipu Lexus modeļos.

Asas virsbūves paneļu kontūras, četrstūra formas galveno lukturu LED gaismekļi, atsevišķi atdalītas bultas uzgaļa formas LED dienas gaitas gaismas, zīmolam raksturīgais Diabolo radiatora režģis, nolaidens jumts un L-finesse stilā ieturēti aizmugurējo lukturu bloki ir īpašības, kas jauno NX raksturo no ārpuses.

NX interjerā dizaineri ir mēģinājuši iedvest eksterjera spēcīgās formas un sportisko garu. Taču liela vērība veltīta arī ergonomijai, lai sviras un slēdži būtu ļoti ērti aizsniedzami un intuitīvi lietojami.

Tehnikas jomā Lexus atzīmē, ka NX 300h ir pirmais pilnais hibrīds savā segmentā. Spēkstacijas specifikācijas netiek minētas, tomēr modeļa nosaukums liek domāt, ka izmantots tas pats hibrīddzinējs, kas uzstādīts, piemēram, IS 300h. To veido 2,5 litru četru cilindru Atkinsona cikla benzīna motors ar 181 ZS un 143 ZS elektromotors. Summā hibrīddzinējs attīsta 223 ZS.

Bez hibrīdmodeļa Lexus piedāvās arī NX 200t un NX 200, kas apgādāti ar jaunu 2 litru dzinēju attiecīgi turbinētā un atmofēriskā versijā. Dzinēju parametrus Lexus pagaidām neatklāj, taču piezīmē, ka visi modeļi būs pieejami kā versijā ar priekšpiedziņu, tā arī ar visu riteņu piedziņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu