Tieslietu padome atbalsta Kalnmeiera atkārtotu kandidēšanu uz ģenerālprokurora amatu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tieslietu padome pirmdien atbalstīja esošo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeiera atkārtotu kandidēšanu uz ģenerālprokurora amatu. Padome par Kalnmeiera kandidatūru balsoja slēgtā sēdē.

Jau ziņots, ka Tieslietu padome 20.aprīlī lems par ģenerālprokurora amata kandidātu. Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šim amatam nolēmis virzīt Kalnmeieru.

Ģenerālprokuroru amatā apstiprina Saeima.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs priekšlikumu par ģenerālprokurora iecelšanu amatā iesniedz Saeimai ne vēlāk kā divus mēnešus pirms ģenerālprokurora pilnvaru termiņa beigām. Ja Saeima Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikumu noraida, Augstākās tiesas priekšsēdētājs jaunu priekšlikumu par ģenerālprokurora iecelšanu amatā Saeimai iesniedz ne vēlāk kā divus mēnešus pēc iepriekšējā priekšlikuma noraidīšanas dienas

Kalnmeiers nevēlētos, lai nākamo ģenerālprokuroru izvēlētos konkursa kārtībā

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nevēlētos, lai nākamo ģenerālprokuroru izraudzītos konkursa kārtībā.

To Kalnmeiers paziņoja pirmdien, informējot Tieslietu padomi par paveikto ģenerālprokurora amatā. Tieslietu padomei pirmdien būs jābalso par viņa kandidatūru uz atkārtotu termiņu.

Runājot par prokuratūras darbu, Kalnmeiers norādīja, ka tā savas funkcijas ir spējīga pildīt normāli. Viņš gan akcentēja, ka darba apstākļi «nav tie komfortablākie», taču tie tiek pieņemti kādi ir.

Runājot par ģenerālprokurora izvēles un izvērtēšanas kārtību, Kalnmeiers norādīja, ka Tieslietu padome varētu vērtēt visus kandidātus ģenerālprokurora amatam, no kuriem Augstākās tiesas priekšsēdētājs izvēlas, viņaprāt, atbilstošāko.

Vienlaikus Kalnmeiers neuzskata, ka ģenerālprokuroru vajadzētu izvēlēties konkursa kārtībā, jo «ne jau tas, kas sevi ir mācējis labāk pasniegt, pozicionēt, vienmēr būs tas labākais kandidāts».

Kalnmeiers dzimis 1960.gadā. 1987.gadā beidzis Latvijas Valsts universitātes Juridisko fakultāti, bet 2004.gadā Latvijas Universitātes Juridiskā fakultātē ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu