«Egoistei» patīk: modes vēstures kolekcija «V&A» muzejā Londonā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ja esi Londonā darba darīšanās, iepirkšanās tūrē vai ciemos uz dažām dienām un tevi interesē modes vēsture, noteikti apmeklē Viktorijas un Alberta muzeju (Victoria and Albert Museum), kas ir īsta Londonas pērle, turklāt vairums ekspozīciju ir bez maksas!

Viktorijas un Alberta muzejs (angļu: Victoria and Albert Museum) ir pasaulē lielākais dekoratīvi lietišķās mākslas muzejs. Tas atrodas Kensingtonā un Čelsijā, Londonā, Apvienotajā Karalistē.

Muzejs tika atvērts 1852. gadā un nosaukts par godu karalienei Viktorijai un viņas vīram princim Albertam. Muzeja kolekcijā atrodas vairāk nekā 4,5 miljoni objektu. Tas ir 51 tūkstoti m2 liels, un tajā atrodas 145 galerijas.

Foto: TVNET

Muzejā atrodas darbi, kas tapuši vairāk nekā 5000 gadu laikā Eiropā, Ziemeļamerikā, Āzijā un Ziemeļāfrikā. Apmeklētāju ziņā tas bijis devītais apmeklētākais muzejs visā valstī.

«Egoiste» šoreiz aplūkoja modes vēstures ekspozīciju, kas aptver teju piecus gadsimtus no 16. gs. līdz pat mūsdienām. Kolekcijā varam redzēt gan ikdienas, gan svētku un atpūtas tērpus. Tāpat aksesuārus, apavus, cepures un citas modes vēstures relikvijas.

Pašlaik muzejā arī izstādīta unikāla britu modes lepnuma, modes mākslinieka Aleksandra Makvīna (Alexander McQueen) modes kolekcija «Savage Beauty».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu