Rīgas pils ugunsgrēka zaudējumi ir aptuveni pieci miljoni eiro (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Provizoriskie Rīgas pils ugunsgrēka zaudējumi lēšami no 4,8 līdz 5 miljoniem eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) informatīvajā ziņojumā valdībai.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs pieteicis zaudējumus 368 658 eiro apmērā, Rakstniecības un mūzikas muzejs - 47 948 eiro, Nacionālais mākslas muzejs - 2 796 eiro, Valsts prezidenta kanceleja pieteikusi zaudējumus 49 850 eiro. Kopā visiem Rīgas pils nomniekiem nodarītie zaudējumi 469 252 eiro apmērā. Militārā policija nav sniegusi ziņas par iespējamiem zaudējumiem.

Savukārt provizoriskā ugunsgrēka seku likvidēšanas zaudējumu summa sastāda 603 131 eiro.

Līdz maijam būvnieki pilī turpinās darbus pie telpu mitruma līmeņa samazināšanas un pagaidu jumtu uzturēšanas. Pagaidu jumti ir pastiprināti, palielinot to nestspēju un izturību ziemas apstākļos. Zem jumtiem vietām ierīkota siltumizolācija, kas pasargā no aukstuma iedarbības zemāk esošās telpas.

Savukārt «Valsts Nekustamie Īpašumi» Rīgas pils daļā, kas nav nodota būvniekiem, veikuši atsevišķus pasākumus ugunsgrēka seku likvidēšanai. Piemēram, grīdas seguma noņemšanu, lai nodrošinātu mitruma līmeņa samazināšanu telpās, nodrošināts pagaidu elektrības pieslēgums, kā arī ir veikti elektriskās pretestības mērījumi, lai noteiktu elektroinstalācijas stāvokli. Ir veikta Rīgas pils muzeju mikrobioloģiskā un vides fona apsekošana.

Policija līdz šim nav nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu par ugunsgrēka iemeslu.

Jau vēstīts, ka Ugunsgrēks Rīgas pilī izcēlās 20.jūnija vakarā un to izdevās nodzēst vien pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bijusi 3,2 tūkstoši kvadrātmetru. Tā kā pils tiek remontēta, prezidenta rezidence bija pārcelta citur, taču muzeji turpināja strādāt.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu